A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2018. szeptember 27., csütörtök

Azért tudom...

Azért tudom, hogy olvasnak még sokan pedig igencsak elhanyagolom ezt a kis lelki útvonalat, hogy rendbe szedjem a gondolataimat és hírt adjak magunkról.
Jól vagyunk és igazán szép és tartalmas nyarunk volt. Hálás vagyok mert teljesen kereknek éreztem mindent idén nyáron ami nagyon nagy ajándék volt számunkra.
Sok szép helyre eljutottunk és az első olyan családos nyári szüneten vagyunk túl, hogy sokkal pihentebbek vagyunk mindannyian mint nyár előtt (mert szinte mindenki önálló  a maga szintjén és mintha lassacskán megtanulnák a dolgok rendjét és módját). Persze ijedtségből kijutott idén is: Nimród egy hatalmasra dagadó darázscsípéssel, Boldi egy tavaszi lépcsőn leeséssel majd egy gyereksebészetre rohanással (férfias testrésze került ijesztő helyzetbe de megúszta a beavatkozást) utána Simi iskolakezdéses ártalmatlan esésnek tűnő könyökrepedésével (2,5 hét gipsz) hozzuk az átlagos nagycsaládos szintet és még van ez az finomság amit most nem részletezek...

Felmondtam az iskolai munkát, családom érdekében tettem ezt. Egyre több feladat hárult rám, és mindent maximalista módjára igyekeztem teljesíteni miközben vergődtem mert lehetetlen volt minden téren helytállnom, végül az év végén egy rengeteg munkába tellett produkcióm került méltatlanul a kukába úgyhogy feltette az Í-re a pontot és segített a döntésben, az elengedésben.
Bár úgy egyeztünk meg Bercivel, hogy nem fogok dolgozni de az iskola utáni űrt nagyon nehéz a családi budgeten pótolni ezért ami szembe jött azt elvállaltam és így a rengeteg sakkozás és szervezés után elindulni látszik az év a gyerekek eszeveszett órarendjével és az én elfoglaltságaimmal összeegyeztetve.
Már 4 iskolásunk van pedig tudom, tudom....még csak most születtek...
Boldi elsős lett idén, gyönyörűen veszi az akadályt, Simi alsós osztályfőnökéhez irattuk és nagyon büszkék vagyunk a kis negyedik gyerekünkre mert mintha kicserélték volna: szófogadó, rendes, kötelességtudó kislegény vált belőle.
Nimród harmadikos és továbbra sem a kedvence az iskola és a tanulás de a bandájával jól elvannak és így átvészeli az iskolával járó kellemetlenségeket....
Simi és Kori pedig gimnazisták. Simi lazább Kori maximalista egyikük könnyebben hoz ötöst a másikat meg jobban érdekli.
Domi pedig egyedüli óvodásként éli mindennapjait, több-kevesebb jókedvvel indul reggelente az oviba de aztán alig tudom elhozni délután mert mindig valami akció van a barátokkal. Nő is van a dologban, nyár végén közölte, hogy :"Anya, megkérem Lovas Adél kezét!" - majd a szememre vetette hogy nem vettem gyűrűt ekkor Kori előállt egyel azt bevitte átadta de aztán megakadt az ügy a kislány ugyanis még nem akar férjhez menni bár Domi kedvére való és vannak nővérei akik egyenesen Domika karjába lökik Adélkát. Hát így.

Azért tudom, hogy ez a blog már nem olyan mint régen.
De azért még van, és ez jó.

5 megjegyzés: