A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. március 19., szombat

Anyás dolgok

Kori egyik délután mellettem aludt a héten. Mikor ébredezett, átölelte a karomat és még csukott szemmel azt mondta:
"Nagyon szeretünk Anya! Te vagy a legjobb."

Az tetszett a legjobban, hogy többes számban mondta, a testvérei nevében is.

X X X

Simi a séta után mindig megy szépen kezet mosni és mondja, hogy meg kell mosni a kezét mert "boltos a keze" vagy "Spar-os a keze".
Na ma délután miután játszottunk ezt mondta:
"Anya, meg kell mosnom a kezemet mert Anyás lett!".

Együtt játszanak

A nem múló zöldes nátha miatt a héten Kori nem ment oviba. Amellett, hogy irtó édes dolgokat mond és nagyon aranyos, azért nekem nagyon fárasztó, hogy 3 gyereket kell ebédeltetni és elaltatni. A fiúk még csak csak elalszanak ebéd után (bár ők is lázadnak ha Kori ellenáll) de nem kis huzavona mire mindenki ágyba kerül. Akkor aztán én is lefekszem egy kicsit de rettegéssel teli a pihenésem, hogy mikor fog felsírni valaki. Általában Kori kezdi azzal, hogy nem alszik el és 1 óra után is még szöszmötöl, hangokat ad ki majd közli, hogy ő nem tud aludni mert valami zavarja (persze az oviban nincsenek ilyen gondok, ott minden délután azonnal elalszik). Mikor reménytelen át jön mellém az ágyra, ott elalszik, de akkor Nimród is felkel és őt is át kell hozni, teát adni és akkor talán még visszapilled mellettem. Változó, hogy Simi megjelenik-e ezek után de bármikor is kel azt sírva, olykor visítva teszi.
Így van ez ha mindenki itthon van.

Mostanéban már Nimród is beáll a nagyok mellé a Duplo házzal játszani. Általában 2 perc után visítás (vagy kicsitől vagy nagytól), összevesznek azon, hogy kinyíljon az ajtó vagy sem, elforduljon a ház vagy ne, bemenjenek -e az állítok vagy ne. Nimród is kifejezi a véleményét, így már három gyereknek kell kiállnia a saját érdekei mellett. Ez hangos!


Nimród társasjátékozni is akar, sőt az a kedvence mostanában mikor dobhat a dobókockával. Egy darabig türelmesen nézi, hogy lépünk helyette aztán egyszer csak gondol egyet és lerohanja a játék táblát: mindent visz. Ilyenkor a nagyoktól megtorlás, visítás, kiközösítés következik amit Nimród érthetően nehezen visel.
A Ki nevet a végén és a Bogyó és Babóca társasok a kedvencei. Én azért megzabálom mikor komoly fejjel dob a kockával és boldog mikor örülünk, hogy milyen nagyot dobott.






Kori pár napja megtanulta vezetni Nimródot, sétáltatja úgy, hogy most már nem lép rá mindig a harisnyájára és egész sokáig tudnak így fel s alá mászkálni a lakásban.
Nagyon aranyosak. Simi is részt akar venni a nagy mulatozásban, tetszik neki, hogy Nimród jól szórakozik, bár ő még nem tudja egyedül vezetni azért próbálja kivenni a részét.




Jött egy adag nyári ruha Violától Kinőtte, ezekt Véi elcsomagolta és Bercivel elküldte nekünk. Kori nagyon szereti megkapni ezeket a csomagot és válogatni belőle magának. Annyira fel volt dobva a sok ruhától, hogy nem tudta kiválasztani melyik a legjobb és teljesen egyedül felöltöztette magát 4 réteg nyári ruhára húzott még egy esőkabátot, arra megint egy nyári ruhát és tavaszi kabátkát a tetejére.
Egész délelőtt így rohangált.