A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2014. május 3., szombat

Simi májusa

Végre Simi elégedett volt az ajándék mennyiségével és minőségével is. Őt a legnehezebb boldoggá tenni e téren de úgy látjuk Bercivel, most sikerült - és ez jó!
A Május 1 természetesen róla szólt. Reggel felköszöntöttük, megkapta a piros madarat meg egy angry birds pólót, tolltartót, könyvet, feladatos foglalkoztatót, matricás albumot.
Berci itthon maradt kifeküdni a betegségét, én a gyerekkel pedig Biatorbágy felé vettem az irányt ahol a szokásos bika napi majális vette kezdetét. Rengeteg nagy bika, két kisbika (Samu unokatestvér is május 1!), sok étel ital, rengeteg gyerek, játék, pihenés, beszélgetés nevetés, köszöntés - ezek voltak.
Csak néha eredt el az eső, egyébként nagyon szép idő volt.
















Pénteken az IKEÁ-ba mentünk reggel, hogy Simi átvehesse a születésnapi ajándékait (szokásos torta póló peták). Rengetegen voltak úgyhogy elég nehezen boldogultam egyedül az 5 gyerekkel, igaz Ninó egyedül játszóházazott amíg mi felmentünk a tortáért, aztán Simi gumicukrot választott a petákokért utána pedig fagyiztak egyet. Aztán átmentünk a Decathlonba mert kinőtte a foci cipőjét is úgyhogy abból is kellett egy pár de mire kiválasztottuk, hogy a kisebb vagy a nagyobb addigra beleőszültem. Domika üvöltött a hordozóban, Boldika elrohant vagy éppen verekedett a Nimróddal és Kori is kezdett szétesni mert elfáradt. Jaj na meg a tömeg...hát az volt. De megcsináltuk: lett cipő és senkit  nem hagytam el.
Itthon aztán Berci ebéddel várt minket, megettünk egy kiló epret aztán este jó korán mentek aludni.

Szombaton a Nagymama és Nagypapa vállalta a 3 nagyot (szuper mert totál kimerültem, elfáradtam) és végre rendbe tehetettem " a farm ahol élünk" helyzetet itthon. Boldi látványosan unatkozik ha csak hárman vagyunk de azért kértem ne pakoljon mindent széjjel amit már megcsináltam.
Későn este jött haza Berci a gyerekekkel.

Holnap korán reggel anyák napi mise lesz itt Keszin, - Ildi néni szervezésében - a Fecske csoport a mise végén köszönti az édesanyákat. Simit és Nimródot viszem, nagyon készülnek, Simi gyönyörűen énekel és állítólag lesz valami szóló rész is.
Aztán Labanc utcai csúcstalálkozó mert még ott is meghúzzák a kis 6 évesem fülét, tortát kell csinálnom.
Az a május úgy be van táblázva, hogy csak na.
Hétfőre is kell egy tortát csinálnom az oviba, aztán lesz még egy zsúr is (nem tudom mikor) amire hónapok óta készül Simikém.
De hát csak egyszer 6 éves az ember!