A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. február 19., szombat

Farsangi előkészületek

Koriék körülbelül 3 hete kitalálták, hogy ők medvék lesznek farsangon. Hívtam Anyut, hogy intézkedjen, még aznap talált egy maci fejet egy turkálóban, megvette, kimosta, elhozta - kezdetnek nem rossz.

Siminek azonban még nem volt semmiféle maci jelmeze, így törtem a fejem hogyan is szerezzek neki bármit ami mackós és nem kerül egy vagyonba és nem kell utána járni.

Hívtam Anyut tegnap, hogy siessen hozzon Siminek is valamit mert vasárnap már az idei év első farsangi mulatsága lesz a gyerekeknek Ati papánál (jövő héten aztán még kettő máshol) úgyhogy sürgős a jelmez, én nem tudok utána járni a neten pedig nem találtam olyat ami méretben is árban is és kinézetben is okés lenne úgyhogy SOS hozzon valamit, nagyon várják mindenképpen mackók akarnak lenni, egészen pontosan Koda és Kináj a Mackótestvér 2-ből!

Felhívott Anyukám, hogy maci jelmez nincs a velencei turkálókban de egy édes rózsaszínű malac fejet tudna hozni. Mondtam, hogy: "Anyukám dehát a kisunokáid mackók és nem malacok akarnak lenni!" - erre letette és pár óra múlva megjelent egy róka fej jelmezzel. Ez annyira Anyus! De azért nagyon aranyos!

Ma elő vettem amink van. Egy medve fej, egy róka fej, egy barna sapka, egy régi szőrös bunda amit még én hordtam kb. 10 éve, egy gyerek méretű barna szőrös mellény (olyan pásztor játékos de medvének is megteszi) tű meg cérna, olló.

Körömvágó ollóval neki esett Berci a bundámnak, levágta a zsebeit amit nagy nehezen felvarrtam a barna sapka tetejére majd megmutattam neki, kinevetett és azt kérdezte: "Ez meg milyen állat??? Szegény Simi nem akarja felvenni.".
Na jó. Levettem a nagy fület, kisebbre szabtam, mackósabbra, fél óra múlva Berci elismerően bólogatott: "Ez már mackó." - (Sajnálom még sosem varrtam jelmezt.)

Dolgozom ezerrel a jelmezen, mikor Kori megtalálja a róka fejet és közli, hogy ő már nem is mackó hanem róka akar lenni. Nagyszerű!!!!

Simi pedig megkérdezte Bercit: "Apa! Te mikor veszed fel a cica jelmezed?" - ezt a gyerekek találták ki, hogy apa legyen cica!
Van humorérzékük az biztos!

Miután Kori neki adta Siminek az ő maci fejét (mondván, hogy ő inkább róka lesz - mindezt több hét lázas macinak készülődés után), mondták, hogy nekik nem kell két maci jelmez.
Én azért folytattam a munkát mert ha netalántán holnap találják ki, hogy maradnak az eredeti tervnél és mégis mindketten mackók akarnak lenni akkor aztán nem akarom a siránkozást hallgatni.

Tehát kaszaboltam tovább a kabátomat, körömvágó ollóval mert csak az vitte a szőrt. A bundám karjából szabtam a lábbelikre szőrt, majd a kart és a végére a karmokat csináltam meg (karton papír, fekete zsírkréta, tű, cérna).

Ha ezek után senki nem lesz mackó lehet, hogy megőrülök de legalább a bundámat szétvágtam, ami nem kis teljesítmény.

Pötty mozog

Pötty mocorog, érzem mert negyediknél már tévedhetetlenül felismerem.
Nagyon jó érzés.