A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2014. december 28., vasárnap

2014 Karácsony

Pásztor játék után érkeztek haza a gyerekek a Nagymamával és Nagypapával fél 6 körül.
Az Angyal csöngetett és beléptek a szobába. Berci olvasta az evangéliumot, énekeltünk és már alig várták, hogy bontogassanak.
Nagyon különbözően örülnek.
Kori először osztogat aztán kibont és sikongat, Nimród gyűjtöget és csak a végén nyitja ki az övéit, Boldi csalódott ha nem elég nagy a csomag, Simike pedig visszafogottan de örül és idén végre elégedett volt mindennel.
Jó látni az örömüket, én mindig legalább annyira izgulok mint ők, hogy minden jó legyen...



25-én Imre atyához mentünk a kápolnába. Jól elkéstünk és a gyerekek nagyon szét voltak esve. Nagyon elkeserített de mise végén oda mentünk Imre atyához aki megölelgette őket és ezt súgta nekik: "Nagyon hiányoztok, ti vagytok a legkedvesebbek nekem, gyertek gyakrabban!".
Itt már éreztem, hogy melegszik a szívem és kezdem elhagyni a rohanást, az idegeskedést, a feszültséget és az érzést, hogy minden jó e vagy még sem. Tudtam, hogy jó, hogy oda mentünk és nem máshova még akkor is ha nagyon elkéstünk. Aztán kaptunk egy könyvet és megnéztük a Betlehemet ami nagyon nagyon szép volt.
11-re Soroksárra mentünk Berci nagymamájához. Nagyon szép volt az éneklés, a gyerekeknek az ajándék bontogatás és nekem majd megszakadt a szívem mikor a Dédire néztem...

Sori után haza jöttünk, estére pedig Berciékhez mentünk gyertyagyújtásra. Volt ott korcsolya, meg 5 gyerek pizsama meg autók, nagyon szép volt az este.

26-án közös családi éneklés volt a Labanc utcai házban. A Évi Dédi könyveket adott a dédunokáknak, a gyerekeim pedig Nagypapa Óz a nagy varázslójából énekeltek dalokat.




26-án ebédelni Budajenőre mentünk ahol az én rengeteg unokatestvérem és rokonom volt, Tündi és Zolika Makóról és Anyuékkal is itt találkoztunk. Sok volt a karon ülő sikítozó kis baba de jó volt és szép és hangos és örömteli és tömeges (kép a 40 fős rendezvényről majd később).

27 - én Apuéknál karácsonyoztunk és ebédeltünk Gödöllőn.
28-án Anyu és Tibi ajándéka volt, hogy elvittek minket a Trófeába ebédelni. Évek óta tartjuk ezt és mindig nagyon nagy kaland és öröm a gyerekeknek az "ebédlőben enni" (ahogy ők mondják).
Nem maradt el az arcfestés sem. Nimród dinót kért, Boldi Batmant, Simi sárkányt, Kori virágot.
Jó kaland volt.







Most megpihenünk.

Illetve nem, mert Berci ebben a pillanatban rugott bele a számítógépbe és elmozdult az egyik lábujja. Valószínűleg eltört.
Megy a traumatológiára....
Pedig már olyan kerek volt minden....



December, Domi 1 és a készülődés

Nem volt egyszerű az Advent. Nem sikerült úgy készülni ahogy szerettem volna.
 Mindenki el kezdett köhögni, hol egyszerre hol felváltva fuldokoltak főleg éjszaka, kivéve Simit mert ő nem.
Nimród volt a legrosszabb éjjel, kruppo lett és öklendezős köhögő görcs jött rá éjjelente. Hideg párásítás, itatás, ilyenek segítettek. Nem ment oviba, Boldi sem (ez karácsonyi beszerzés alatt kicsit bosszantó).
Domi is köhögött őt inhalálni kellett. Közben vírusos tüdőgyulladás volt az oviban.
Kori és Simi suliztak de már alig bírtak reggelente felkelni. Na szóval így telte a december köhögősen, nehézkesen, otthonhoz kötve.

Domi 1 éves lett december 8-án.



Elindult, szépen jár azóta is, sőt szalad a lakásban mindenfelé.
Továbbra is mindent a szájába vesz kivéve a finom ebédet amit neki főzök....

Kori karácsonyi műsora nagyon szép volt (én több szerepet adtam volna neki mert mindenkinek ő súgta a szöveget - hát persze - de azért így is jó volt).





Aztán Berci nagyon beteg lett. Pont amikor éreztem, hogy minden a fejemre nő, semmit nem sikerült elintézni akkor szegény irtózatos fejfájásra ébredt ami aztán 3 napig tartott, lázas is lett köhögött és nem bírt felkelni (influenza), egy hét és egy doboz antibiotikum kellett, hogy jobban legyen. Egész héten hordtam a gyerekeket mindenhova reggel, délben ,este vásároltam, főztem, próbáltam "angyalkázni" és nagyon sírtam mert sok volt.
Nem olyan volt az Advent amilyet szerettem volna. Sokat veszekedtem, panaszkodtam, elfáradtam, elegem volt szóval nem olyan volt amilyennek lennie kellett volna.
A tavaszi meleg sem segített, hogy a karácsonyt méltón várjuk.
Aztán 25-én megérkezett és betöltötte a szívünket, otthonunkat és minden teljes lett...