A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. március 3., csütörtök

Kornélia

A mi egyetlen lányunk ma névnapos!


Reggel volt a köszöntés én pedig már tegnap este elhatároztam, hogy ma ne menjen oviba (ha nem szeretne - persze, hogy nem akart!), hanem inkább töltse velünk a napot, csavarogjunk, játszunk, olvassunk. Berci figyelmeztetett, hogy nagyon elfáradok de én akkor is azt akartam, hogy ma legyen velünk Kori. Tényleg elfáradtam de akkor is azt akartam, hogy érezze, hogy különleges ez a nap és nem az ajándékok miatt és ne csak pár órára délutántól mikor haza hozom hanem maradjon velünk végig a kis ünnepelt.
Nagyon boldog volt az ötlettől.

Simi izgult a köszöntés elején, kicsit ki is borult, hogy most nem ő kap ajándékot de aztán megragadta a zacskót és úgy énekelte a köszöntős dalt, hogy közben kinyitotta a csomagot és végig leste, hogy mi van benne. Annyira cuki volt! Nem is várta meg, hogy Kori kivegye hanem kiosztotta a meglepetéseket.




Korinka nagyon örült, először a "Kori könyvnek" amit régóta szeretett volna mert az olyan lányos és csak róla szól - gondolta ő -, ismertebb címén: Anna Peti Gergő, Anna könyv: A kezdetek; majd a társasjátéknak is miután kipróbáltuk és nagyon tetszett neki (Játszva megismerjük a színeket).
Anita adott ötletet, értelmeset és értékeset akartam, nekik rengeteg játékuk van ő amúgy is óvónő tudott segíteni.
Jól kitaláltuk!

Délelőtt elsétáltunk a boltba, ott választhattak olyan Túró Rudit amit akartak (Kori lila csomagosat, Simi xxl méreteset) és kaptak még egy-egy mini zsebkönyvet.

Ebéd előtt még kiolvastuk az új könyvet (persze minden Anna helyett Korit kellett olvasni, minden Peti helyett Simit, minden Gergő helyett Ninót) aztán aludtak majd szinte egész délután társasoztunk (a legjobb, hogy Nimród is tud dobni a dobókockával, bár vissza kell orozni tőle mert nem érti még a szabályokat - zokog is szegény).

Apa megjött átlagon felül korán (fél 6), bekeverte a gofri tésztát amit Kori rendelt, és sütött és sütött és sütött, mi pedig csak ettünk, csak ettünk, csak ettünk.

Fürdés után még egy társas, most meg bent alszanak Apával együtt a gyerekszobában.
"Anya olyan jó ez a játék az egész család tudja játszani!" - ujjongott Kori.

Hát ilyen egy névnap nálunk.