A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. május 18., szombat

Képes beszámoló május elej II.

Volt ovis kirándulás. Boldit nem kellett vinnem a Nagymama elvállalta felügyeletét így el tudtam menni a Fecske csoporttal kisvasutazni majd túrázni. Annyira cukik a gyerekek, hogy csak na!
9-kor indultunk, kb 10 perc múlva a vasútnál voltunk amikor mindenki elővette az uzsonnáját és el kezdte falni. Szegények! Nagyon édesek voltak!
Kori a párom akart lenni,. Simi és Nimród Vera nénivel és Gyöngyi nénivel vonultak. Aztán egy kicsit velem is. Virágvölgytől Kesziig gyalogoltunk volt vagy 2 óra egy kis pihenővel és újab evéssel.
A vonaton énekeltek, az úton botoztak, beszélgettek minden pici láb jól bírta (nekem másnapra izomlázam lett - jellemző).
Aranyos program volt, kevés szülő jött én jót beszélgettem egyszer elhagytam a telefonomat az erdőben de vissza mentem érte. Kicsit sajnáltam azt aki szülő nélkül bandukolt de biztos csak én vagyok ilyen érzékeny ezekre a dolgokra. Örülök, hogy el tudtam menni és a gyerekeim is nagyon elégedettek voltak, hogy együtt voltunk. Nagyon szerencsés helyzet, hogy 3 gyerekem járhat egy helyre így azért elég jó nekik!












Szombaton Berci 3 gimnáziumi osztálytársnője jött hozzánk családostul. Sokat voltunk a ház mellett (amolyan hintás piknikezés) utána nálunk fent a lakásban. Sok finomságot hoztak így nem volt minden az én vállamon és nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a felnőttek is. Volt társasozás, evés-ivás beszélgetés.




 Vasárnap pedig Labanc utcai unokatestvéres összejövetel volt Orsiékkal, Nagymamával, Nagypapa nélkül.
A teraszon ebédeltünk, a kertben pedig helyet találtunk Ati papa hintájának amit ide örököltünk a mogyoródi kertből.





Képes beszémoló május eleje I.

El vagyok maradva képekkel és beszámolókkal.
De csak mert olyan rövid egy nap és erre mostanában nem jut időm a sok más mellett.

Egyenlőre nem költözünk nem tudjuk meddig de marad ez a szállásunk. A következő meg remélhetőleg már kertes lesz, mert a gyerekeknek az kell. Ha a városban élnénk nem érezném szükségét, ott az van de itt Keszin egyszerűen hív minket a zöld az egész napos zöld, hogy kint legyenek ha nem is egész éjjel de legalább nappal. Csodával sikerülhet, saját erőnkből biztosan nem de él a remény, hogy el jön ami időnk ez ügyben...Hála érte, hogy még itt lehetünk mert itt elférünk nagyon kényelmesen egy szavam sem lehet....

Ovis Anyák napja május 2-án volt. Simi még itthon lábadozott az esés után, Kori és Ninó pedig énekeltek nekem az óvoda udvarán.

A templomi Anyák napján csak Korit vittem, Ninó köhögött és aludt itthon, Siminek pedig törött volt a feje. Azóta gyönyörűen beforrt a seb, a szeme is helyre állt és kapott egy bukósisakot bár gondolom ezután nem lesz rá szükség...




Olyan nagy lett hirtelen ez a lány. Szeptemberben megy iskolába, bejutottunk a top tanító nénihez, Dóri nénihez aki egy nagyon jó értelemben vet erős, értelmiségi osztályt fog vinni. Nagyon örülök, jól döntöttünk, lesz egy-két ismerős és Kori biztos, hogy szeretni fogja Dóri nénit (reméljük az iskolát is).

Ati papáéknál is voltunk Gödöllőn. Egy kis kert azért itt is van de a gyerekeknek teljesen mindegy annyira boldogok Ati papáéknál (bárhol is laknak), hogy még haza sem érünk már kérdezik, hogy mikor megyünk újra. Nimród különösen ragaszkodik, ő tervez Ati papával egy közös főzést a közel jövőben.

Ajándékért jelentkeznek
 Sakk meccs a keresztlányommal
 "Szeretlek Ati papa!"
 Tortaevő befészkelők


  A 6 unoka

Kori Simi Nino Bódi
Romantika Juci mamával








Aztán hétfőtől Simi újra ovis lett, és jöttek a kompassiós lányok. Takarítottak, meséltek, mosogattak, rendet raktak és közben nevetgéltünk pletykálkodtunk mert azért azt is kell. Ebéd után mentek el minden nap, 3 napig tartott a "szolgálat". Nagyon örültek, hogy engem választottak.
Lencsi és Eperke



Aztán volt még 3 említésre méltó esemény de ez már egy következő képes beszámoló lesz...