A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. július 19., péntek

Utolsó úszás, rosszullét és a többi

Délelőtt úszni mentünk, ma volt az utolsó nap a táborban. Sajnos.
Megint nagyon  örültek a nagyok, Boldi és Ninó a kis Előddel sétálgattak a parton így én is tudtam úszni amennyit bírtam. Szerettem járni velük, sajnálom, hogy vége és kicsit izgulok, hogy jövőre már nem tudok a kisbaba miatt menni velük. Na majd meglátjuk. Tavaly a Boldit hordtam hordozóba jó nehéz volt de megoldottuk. Most nagyon jó volt, hogy már ő is szépen jön a lábán.
Kori hazafelé a kocsiban azt mondta, hogy :"Anya inkább edző akarok lenni ha nagy leszek!". Ez a mondat mindent elmond arról, hogy mennyire szeret úszni járni és mennyire szereti az Elődöt mint edzőjét.

Hazafelé csúcsforgalomban az Alkotás úton két zöld lámpa között éreztem, hogy nem bírom tovább és nem volt mit tenni sebességváltás közben belerókáztam Kori úszóköpenyébe, mert csak az volt kéznél (azóta kimostam).
Csak Korival voltam várandósan hányós, ezzel a babával egy héten egyszer biztos, hogy ilyen rosszul leszek, hogy semmi nem ment meg a taccsolástól. Múltkor a játszótéren lettem menthetetlenül rosszul.
Hát ez van, nem mentem neki senkinek a gyerekek meg nem vették észre (így nem ijedtek meg) de nagyon-nagyon rossz volt, szánalmas az egész és még félre állni sem tudtam a belső sávból.

Itthon neki álltam palacsintát sütni mert nem voltunk itthon így tegnap nem főztem. Anyu adott levest azt megettük előtte. Ennyi gyereknek úgy, hogy még estére is maradjon 60 dkg lisztből, 4 tojásból, 1 liter tejből bőven nagy adag jön ki.

Berci elhozta az AFP leletemet a kórházból, szerencsére rendben van nem magas, nem alacsony.
Egy aggodalommal kevesebb (Boldival és Korival volt baj).

Boldi nagyon vicces, eddig csak szavakat mondott abból sem sokat és azt is pöszén, ma viszont megszólalt, hogy "MENJ INNEN!" - mindezt jogosan mert a Nimród többször sarokba szorította.
Úgyhogy ezen felbuzdulva beszéltetem és elég sok mindent tud már.
Nagyon vicces és nagyon ragaszkodó, vidám kisfiú ez a Boldi.
Boldinak minden víz "ÁRVÍZ" (a Balaton,a fürdővíz, a Velencei tó, mesében, rajzon minden víz Árvíz, a fürdővíz is).
A nagy félelem pedig a: "BOGÁR!". Nagyon tud aggódni ha úgy érzi a közelben van egy.
Minden hajnalban menetrendszerint ébred és akkor át kell telepíteni magunk mellé, ott alszik tovább.
Nimródnak is van egy helye ő a jobb oldalamon kívül fekszik (csakis kívül más hely nem jó neki), ő is hajnalban érkezik jeges puha bőrrel.

Mostanában Nimróddal nehéz.
Ő a kemény férfi.
Nagyot nőtt úgy méretre és elég kötözködős ha meg nem tetszik neki valami akkor kiabál, zokog és nagyon undok lesz.
Persze ez minden gyerekről elmondható de Ninó most tényleg elég önfejű és szófogadatlan, Boldival főleg. Gondolom ez nekem szól, többet kéne csak vele foglalkoznom - nem könnyű megoldani.

Gyorsan telik a nyár, ennyi gyerek mellett nagyon jó ez a 2. trimeszter, hogy pont most van itthon mindenki.
Nem tudom elképzelni, hogy lesz elég erőm akkor is ha már nagy lesz a benti baba és nem bírok megmozdulni de remélem marad a végére is mert nem akarom, hogy rosszul éljék meg a gyarapodást.

Délután együtt szoktunk aludni, az nagyon jó.
A játszóra pedig csak esténként megyünk le. Nem nagyon szeretnek ott lenni, ha már ott vagyunk elvannak de az elején tiltakoznak, hogy ne menjünk. Kimozdulni viszont muszáj, levegőn lenni kötelező úgyhogy kénytelenek vagyunk neki indulni minden nap.
Bevallom jól meglennénk enélkül is...