A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. április 11., csütörtök

Vér

Úgy látszik próbatételek kiállásra vagyunk hivatva.
Megint a poklok pokla volt ez az éjjel, az ima, a remény az elkeseredettség váltakozott bennem.
Olyan régen volt már: utoljára Boldika Meckeles kórházi története és csodálatos gyógyulása tavaly nyár elején.

Tegnap éjszaka kezdődött Boldinál, nagyon magas lázzal.
Napközben pedig elindult a megállíthatatlan hasmenés.
Egyfolytában láz és hasmenés volt közben itattam amennyire csak tudtam.
A nagyokat a Nagypapa hozta haza az oviból de hát kint szép idő volt Boldival nem lehetett mozdulni nagyon lassan telt az idő (szegény nagyok bezárva itthon) de gondoltam javul azért ha ilyen lázas hamar kimegy belőle.
Aztán este 8 körül kinyitottam a pelust és tele volt vérrel.
Nincs ennél ijesztőbb látvány nem beszéltem egy anyukával se aki ennyi vért látott volna a gyerekénél senkit nem ismerek aki ilyet tapasztalt már valaha. Én meg mondhatni többször már Korival az elején (1-3 hónapos koráig) aztán Boldival pár hónaposan aztán jött az a Meckeles dolog (ami valszeg bélösszecsúszás volt de nem lehet igazolni) úgyhogy vér vér abból nekünk jutott sok a gyerekek körül.
Rémisztő, leírhatatlan érzés, borzalmas látvány.

Hívtam Bercit hogy hozzon normafloret, hívtam anyut kicsit megnyugtatott, hogy kimarhatta a belét a vírus és ha nem ömlik belőle a vér akkor nincs baj de a reggelt várjuk meg.
De hát a vér mégis csak vér.
Kicsi Boldi meg lázas volt és egyfolytában itatni kellett, hogy ne száradjon ki.

Az éjjel így telt, rémképek lehetséges történések, diagnózis és imádkozás, hogy ne kerüljünk kórházba mert ott már többször voltam kisbabával (nem tudom miért jutott ez a sors de nagyon fájdalmas napok azok ott bent) és reméltem, hogy most nem kell bemenni.

Berci reggel elvitte a nagyokat oviba. Felhívtam a dokit és hála az égnek nem azt mondta, hogy irány a kórház (pedig borzasztóan alapos azt hittem azonnal beutal) hanem azt mondta, hogy vigyük le a gyereket a pelusával és csinál egy tesztet, megnézi Boldi vérét és székletét de gyanítja, hogy bakteriális fertőzés ami lázzal, hasmenéssel, vérrel jár.

Levittük, megnézte és a teszt kimutatta, hogy bakteriális fertőzés méghozzá elég komoly.
Felírt antibiotikumot célzott kezeléssel és elküldte tenyésztésre a kakit.
Boldi néhány szem keksztől megvígasztalódott de elég ramatyul van.
Egyébként bárhol elkaphatta kajától, tejtől, gyümölcs, zöldség, játszótér....pech.

A gyerekeket Berci szülei vállalják, jön a hétvége Berci leköltözik velük amig hat az antibio itthon, csillapodik a hasmenés és rendeződik a helyzet, itthon mindent lemosok fertőtlenítővel.

A nagyokat nagyon sajnálom, Korikának most szombaton lett volna a zsúrja, kiosztottuk az összes meghívót és most le kell mondanom az egészet. 
Nimródot kértem még este, hogy ne jöjjön most át, nem szabad a Boldi közelében lenni. Reggel mikor kiléptem a nagyszobába ott ült a földön és nézett ki az ablakon. Megdicsértem, hogy ilyen okos nagyfiú volt hogy nem jött be mellénk (pedig lételeme a reggeli összebújás).
Simikéhez is csak néhány szót tudtam reggel szólni pedig annyira mondta volna...

Most pedig mennek - hála Istennek van hova - remélem van értelem is, ezzel mindenkinek jobb lesz.

Végre itt a tavasz, olyan jó volt minden Berlin óta, úgy vártuk a jó időt a megújulást.
Aztán most itthon vergődöm a kicsi beteg bélfertőzött Boldival és reménykedem, hogy nem kapom el és a gyerekek sem és senki más és reménykedem, hogy szövődmény sem lesz mert abból is van jócskán.
1 hét alatt rendeződik ha megússzuk ennyivel.