A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. április 21., vasárnap

Campylobakter támadás

a campylo batérium EM képea campylo batérium EM képe
A Campylobacter fertőzés a nem megfelelően elkészített, állati eredetű élelmiszerekkel, illetve tünetmentes macska és kutya ürülékeivel terjed. A kórokozóval fertőződhet pl. ivóvíz is. A szervezetbe szájon át bejutva a kórokozó a vékonybelet népesíti be, itt gyorsan elszaporodik. Toxikus anyagai révén a bélhámsejtjeibe bejutva kifejezett hasmenést provokálnak. Jellemzően általában kielégítő klinikai állapot mellett, láztalan állapotban többé-kevésbé híg, időnként véres széklettel járó megbetegedés. A bélre lokalizált enyhébb forma általában spontán gyógyul, de súlyosabb esetekben antibiotikum adására lehet szükség.

Hát ez volt a Boldinak és a Korinak. Nem járvány mivel emberről emberre nem terjed de ürülék és nyál találkozása révén igen. Szinte biztos, hogy a Boldi földről nyalta be a dolgot, sokszor teszi le a kezét mikor mászik és hiába mosom itthon - fertőtlenítős szappanunk van évek óta - és cipőben sem jövünk be úgy látszik nagy pechünk volt, hogy pont ezt benyelte. Kori pedig úgy kaphatta el, hogy fogdosta öcsikét segít neki, cipeli satöbbi.
Ahogy haza jönnek kézmosás van mindig csak remélhetem, hogy több ilyen nem jut be békés családi fészkünkbe és hát igen többek között ezért nem vagyok nagy állatbarát ha kertünk lenne se tűrnék meg egy állatot sem mert ezek bizony nagyon ronda dolgokat képesek terjeszteni.
Csak annyit mondhatok: FÚJ!
Azóta is fertőtlenítek, törölgetek mindent napjában többször, mosok, takarítok, elkülönítek. A gyümölcsöt zöldséget mindig mostam itthon is, állatot meg nem készítek szinte soha.
Szóval rejtély és szerencsétlenség.

Kori nagyon jól van, jó a kedve, erős, 5. napja kapja az antibiot de a kezelés egy hétig tart -kezd megőrülni itthon.
Boldi már befejezte a kúrát azóta olyan hatalmas az étvágya, hogy mindenféle élelmiszerre ráveti magát.
Nagyon tetszik nekik a diétás menü, a keksz és a ropi váltogatása.
Éjszaka már nem kell kelni senkihez szerencsére.

A középeső fiúk nem betegedtek meg, végig jártak a héten oviba ügyesen mossák a kezüket és betartják a szabályokat. Megszokták, hogy Kori nélkül járnak és sokkal többet verekednek is de nem vadságból inkább játékból. Ők most éppen rendőrök.
Nagypapájuk elvitte őket reggel, misére utána ebédelni mentek, ott is alszanak és majd onnan mennek oviba és csak hétfőn délután jönnek haza. Így időt nyertünk még egy kis takarításra és jó helyen vannak, nem unatkoznak itthon a lábadozóban.
A téli ruhákat is el kéne tenni a nyáriakat meg elővenni négy gyereknél ez hatalmas mennyiség és sok munka.

Egyébként az ördög támad minket egy ideje. Egy elég nyugalmas időszak után sok örömteli dolog ért minket és egyszer csak jött egy hullám és nem várt dolgokkal kell megbirkóznunk ami megint csak felemészti fizikai, szellemi, lelki, anyagi tartalékainkat.
Kitartunk, reménykedünk.

Kis campylos baba - nagyon beteg
A kis "etyke" lábadozó

Kori a beteg ágyon - csak szép ruhában tud gyógyulni

Boldi kimerült a nagy küzdelemben