A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. január 31., hétfő

A Legkisebb Királyfi 1 éves


Drága kicsi Nimródunk egy évvel ezelőtt jött a világra.

A Legkisebb Királyfi a legédesebb is egyben, igazi kis egyéniség.

Az egyik kedvencem, hogy tud műsírást produkálni. Ha rászólok vagy nem kap meg valamit akkor kinyitja a száját elővillan 4 foga, hunyorog a szemével, közben engem figyel és könnyek nélkül rákezdi : áhááá...áháááá - majd három ilyen után mintha semmi nem történt volna játszik tovább.
Én még ilyet nem láttam.

Tologatja a földön az autókat, Simit lekörözi ebben a fiús játékban, nem csak tolja de élvezi is tetszik neki ahogy gurulnak a járgányok.

Egyedül vacsorázik, amíg a nagyok elé szervírozom a vacsorát (ilyen kenyér olyan kenyér) addig neki a kezébe adok egy darab kenyeret és azt csendben jó ízűen megeszegeti. Hihetetlen édes!

Táncol a zenére, ringatózik rángatózik a vadabb zenénél gyorsabban, a kellemesnél lágyabban rázza magát szereti élvezi a zene minden formáját, azt is ha ritmust ütünk neki fürdés közben a kis kád szélén.

Bújik, lapul, ölel olyan mint egy kis tapadós gorilla kölyök.

Nem indult még el, de feláll és próbál haladni az ágy mellett, és szeretné ha sétáltatnák a két kezét fogva de ez elég ritkán megoldható, kénytelen lesz hamarosan egyedül útnak indulni.

Szeret duplózni, kockázni, próbál összerakni, építkezni és kirakózni a testvéreivel aminek ők majdnem mindig örülnek.

Simi a legnagyobb szeretettel Óriásbébinek szokta nevezni, Kori Nimrikének vagy Uraságnak hívja és sokszor mindketten felkiáltanak: "Nézd milyen édes!"

Este 8 körül már alszik, egyszer kétszer felsír éjjel de ivás után vissza alszik, hajnalban áthozom magam mellé és itt még szundikál reggelig.

Délután renitenskedik, ebéd után ugyanis mint a kisangyal elalszik viszont 1 óra után sírva ébred és nagyon nehéz visszaaltatni (azért bosszantó mert a nagyok is alszanak és mindig akcióznom kell, hogy ne ébressze fel őket). Nagy nehezen visszaaltatható még egy órácskára de nem nagyon akarja.
Valószínű ideálisabb lenne neki 2 alvás (délelőtt a levegőn, délután bent de ez nem megoldható ennyi gyereknél).

Tápszert, tejet nem fogad el, tejpéppel pótlom az esti és a reggeli tejadagot.

Szereti a könyveket lapozgatni: Anna, Peti, Gergő , az állathangot adó Esőerdő könyv és a Nyeríts Paci Palival nyomógombos könyvek a kedvencei.
Ma is kettő ilyet kapott (Bégess Bari Borival és Bőgjél Boci Bözsivel - nagyon örült neki!).

Tapsol, nevet integet, szeret, bújik, ölel.

Emlékszem lányt vártam harmadiknak (tudom buta dolog de akkor azt éreztem az lenne jó, Isten egészen mást gondolt és ezért nagyon hálás vagyok) ezermillió lányért se adnám ezt a gyönyörű kisfiút aki már most olyan férfias hogy én vagyok a legbüszkébb anyuka a világon, hogy micsoda fiam van!

Drága Kicsi Ninó! Isten éltessen sokáig nagyon boldogok vagyunk, hogy megszülettél és velünk vagy!