A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. július 3., vasárnap

Jégkorszak


Azt hiszem ma van a leghidegebb mióta lent vagyunk a Balatonon.
Semmi remény a javulásra, bár holnapra melegebbet ígértek de volt már ilyen hitegetés a héten és csak egyre rosszabb lett.
Éjszaka megfagyunk úgyhogy ma Berci begyujtotta a szobánkba a konvektort. Remélem holnap már le lehet kapcsolni...

A kert azért még mindig használható bár nem szárad fel olyan gyorsan egy-egy zápor után.
Valamelyik nap olyan erős eső volt (de még enyhe időben), hogy Berci gyorsan kiszaladt lemosni a kocsit.
Íme:


Délutáni alvásunkkor Berci elszökik mindig egy kicsit bringázni. Elég kalandosak ezek a kis biciklitúrák, magasra megy, erdőn, csapásokon keresztül (féltem is nehogy baja legyen) de nagyon szereti ezt a vadregényes másfél órát.
A bringája szuper de a kerékkel mindig van valami szerelnivaló úgyhogy bosszankodik eleget. A hegy tetején lefotózta magát, hogy lássuk merre járt.


2 napja Berciből és Koriból is kiszedtem egy-egy kullancsot. Nagyon ijesztő jelenség, ahogy az a rovar belefúródva élősködik rajtuk. Jaj remélem nem lesz semmi bajuk, hiába vannak beoltva, mint tudjuk az csak egyféle kórokozó ellen véd. Szörnyű ez a kullancs invázió és a vele járó rettegés.
Figyeljük a csípés helyét és holnap beszerzek egy speciális eltávolító csipeszt.

Simike látta az unokatestvéreit egy fotón kalóznak beöltözve, így muszáj volt őt is azzá változtatni. A sárga labda pedig a félelmetes sárkány amit olykor lekardoz ha arra jár a kertben.



A legmókásabb dolog amikor KÁVÉzni akarnak a gyerekek. Ellesték, hogy ilyenkor beszélgetünk, elmélkedünk, figyelünk egymásra.
Szépen kérik, hogy kávézni szeretnének, ez abból áll, hogy egy kannába tejet öntünk, kapnak egy-egy kis kávés csészét, öntünk nekik és el kezdenek társalogni miközben kortyolgatják a "kávét" (=tejecskét).
Simi elváltoztatott hangon elnyújtja a szavakat és kérdezget (mert ez olyan beszélgetés) hümmög is ahogy mi is szoktunk, nézelődik majd megint kortyol "aházik", "értem" - szóval mint a nagyok. Annyira de annyira vicces, hogy leírhatatlan.
Simi: "Most miért nyaralunk itt?"
...."mühü...értem...és miért itt vagyunk Csopakon?....mühü..."

Kori is nagyon intellektuális ilyenkor. Válaszol Siminek, magyaráz és kortyol ő is a kávéból persze elváltoztatott hangon, hogy még hitelesebb legyen a kávézós program.
Tegnap már Nimród is kért a "kávéból" bár ő még nem mond semmit csak rikkant, hogy "áááá".

Mindenki azon van, hogy jó legyen még ilyen Jégkorszakos időben is a nyaralás.
Nagypapa minden nap főz nekünk nagyon finom meleg ételt vagy ha kérünk palacsintát, Nagymama foglalkoztatja a gyerekeket (társasjátékoznak, rajzolnak, gyurmáznak, mesélnek), Berci játszik velük lovagosat, sárkányosat, hintásat, bicikliset.
Nekem annyi dolgom van, hogy kibírjam a frontokat, öltöztessem őket, éjjel keljek hozzájuk szóval a szórakoztatást vállalják, nekem csak a legfontosabb anyás dolgokat kell most tennem és ez nagyon jó.

Kertezés amikor még jobb volt az idő


Balaton part nagyon rossz időben