A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. július 10., szombat

Fergeteges mogyoródi gyerek buli


Dél körül érkeztünk meg Ati papáékhoz Mogyoródra. Kori és Simi izgatottan fogyasztotta el a "Welcome túrórudit" majd birtokba vették a házat.
Kori csalódott volt, hogy kis Atika a nagyszüleinél nyaral és ezért nem volt otthon de hamar megvigasztalódott amikor meglátta és ki is próbálhatta a dobfelszerelését.

Kerti sütögetést tervezett Ati papa és megérkezésünk után nem sokkal az én lelkes férjem már a húsokat forgatta (természetesen az árnyékba).



Hamarosan megérkeztek Éviék is Violával, Írisszel és Szabival, Juci mama csak kettő után jelent meg mert szegény addig dolgozóban volt.
Kori sikongatással és tánccal köszöntötte legkedvesebb barátnőjét majd játékos csintalankodásba kezdtek kora délutánig minden nagyobb összezördülés nélkül.



Három körül asztalhoz ültünk és elfogyasztottuk azt a rengeteg finomat amivel készültek a vendéglátók (olasz zöldség leves, húsok, krumpli, saláta).
Fenséges lakoma volt és most nem túlzok, bár a gyerekek az izgatottság és a boldogság miatt alig bírtak a fenekükön megülni.
A fagyira persze mindenki azonnal az asztalnál termett és soha nem hallott csend vett minket körül.



A férfiak iszogattak, a nők beszélgettek, Évi a natúrkozmetikumok fontosságáról tartott előadást nekünk hosszasan. Közben sokat nevettünk, Kori, Simi és Viola nagyon mulatságos dolgokat műveltek az asztal körül (a legtöbb kiabálós mutatvány volt), Írisz aggódva figyelte a bolondokat az etetőszékből, Nimród a babakocsiban sziesztázott, mi pedig csak ettünk, ettünk és ettünk, néha ittunk is.
Juci mama és Ati papa kiválóan látták el nagyszülői feladataikat, hol a gyerekek kívánságait lesték, hol cipelték, hol pedig vigasztalták őket vagy éppen megnevettetésükön fáradoztak.

Délután hintázás, pancsolás a kertben majd kukoricázás következett, a végkimerülés után pedig a fájdalmas búcsú.






Kori zokogott, hogy még maradna, hiányzik neki Vilkó és Ati papa, még itthon is a nagy vendégséget emlegette.
Tényleg jó nagy volt!