A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. október 23., szerda

Kórház a 32. héten

Szombaton este a moziból rohantunk a kórházba miután kimentem még a film kezdete előtt 1 perccel a mosdóba (biztos ami biztos). Érzetre semmi, látványra viszont rémisztő volt a vér aminek nem kellett volna ott lennie ( a 32. héten). Éppen kezdődött a Gravitácó 3D-s film, amire jegyet kaptam Berci szüleitől a születésnapom alkalmából. Kirohantunk, felhívtam a dokit azt mondta nyugodjak meg és menjek be a kórházba szerinte nem koraszülés de ott megnéznek és ha bent tartanak fogadjam meg, maradjak.
Haza jöttünk a papírjaimért meg a kórházi cuccokért és nagyon imádkoztam, hogy ne legyen koraszülött a baba.
A kórházba menet próbáltunk nevet találni hátha meg akar születni szegény csöppség. Berci azt mondta neki mindegy legyen amit akarok csak ne legyen semmi baja, legyen egészséges nem érdekli ha azt a nevet adom amit ő nem akar (mert van egy ilyen :)).
Beértünk, vártunk, megnéztek uh-val, megvizsgáltak.
A legjobb hír, hogy a méhlepény rendben van, a baba rendben van a vért nem tudják honnan jön (de az a jó mert ha látják már nagy a baj).
Befektettek, kaptam infúziót, tüdőérlelő injekciót a babának (ha mégis ki kéne szedni) meg antibiotikumot megelőzésre.
A vérzés megszűnt, a méhszáj zárva úgyhogy 3 nap kórház után haza engedtek feküdni.
4 hetet kell kihúzni, hogy ne legyen koraszülött.
Sok pihenés, főleg fekvés és nyugalom.

Mindenki összefogott körülöttem, Berci családja a szülei, tesója, anyuék, apu, unokatestvéremék, mindenki segített a gyerekek körül és ezután is fog amíg kell. Én meg még azt hittem mennyire egyedül vagyok a gyerekekkel mindig, de most, hogy nagy gáz volt mindent megszerveztek körülöttem. Hála és köszönet érte!
Első nap ijesztő volt utána kezdtem élvezni a pihenést, olvasást a kórházban, mára viszont jó, hogy haza jöhettem.

De hát az a rengeteg újszülött akit ott tologattak körülöttem! Azok a pici babafejek és testek! Az összeset úgy megfogtam volna olyan gyönyörűek, olyan picikék, illatosak, ártatlanok. Nem tudok betelni a látványukkal, annyira édesek ezek a kis csomagok! Tudom, hogy mindig vágyni fogok egy ilyenre mert varázslatos.

Nagyon várom ezt a kicsi ötödiket! Most sokkal közelebb került hozzám mint eddig, most már jobban tudok rá figyelni, jobban tudom várni őt.
 Az uh-s doki nézegette minden rendben van e, egyszer csak megszólalt, hogy "jaj de aranyos az arcocskája! ez nagyon cuki baba lesz! de édes, nézze!". Adott is egy fotót és tényleg nagyon édes!

Bercivel skype-on beszéltünk mit adjon a gyerekekre. A gyerekek énekeltek és rajzoltak nekem azokat mutogatták neten keresztül a születésnapomon.
Levelek vártak itthon: "mama nagyon szeretlek, várlak haza, nagyon szeretném ha a kisbaba jól lenne!" - Kori.
 "Kedves Anya! Szeretlek és várlak! Simi".
Nimród egy dínót rajzolt.

Nagyon érdekes látvány voltam ott 31 évesen, 5 gyerekkel. Még a dokik is rám csodálkoztak viziten, jól megnéztek "első baba?" ..."Ötödik???".
Voltak aranyos szobatársaim nekik is sokat kellett mesélni milyen az élet ilyen sok gyerekkel.

Tudom, hogy mindennek meg van az oka.
Egyenlőre a rosszból is még a legjobb lett végül.
Remélem nem lesz baj.

Köszönöm a sok segítséget mindenkinek!