A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. december 3., kedd

Undorító vírus

A legundorítóbb vírust sikerült így szülés előtt benyalniuk a gyerekeknek.
Még leírni is szörnyű: aftás, kiütéses, lázas nagyon fájdalmas fertőzés.
Kori kezdte pénteken akkor mondta a doki, hogy a többieken is ki fog jönni de azért reménykedtem, hogy nincs igaza.
Vasárnap este Nimród belázasodott, hétfőn reggelre Simi és Boldi is nagyon lázas lett.Egyszerre mindenki! Fájt a torkuk, megmozdulni sem bírtak. Írtam egy lázlapot mindenkinek a gyógyszeradagjáról nurofen, panadol, cataflam szerepelt rajta és az, hogy kinek mikor mennyit kell adni, 3 óránként.
Ínni is alíg bírtak mert tele volt a torkuk fehér hólyaggal csak jajgattak és nyekledeztek, hiába fájt inni muszáj volt az állandó folyadékveszteség miatt. 
Főztem egy húslevest, evett aki akart és alig éltem túl a napot még felírva is nehéz volt követni, hogy ki van a legrosszabbul. Borzalmas volt. Egyedül voltam velük egész nap, Berci nagyon későn jött haza.
Boldi estére görcsöt kapott a láztól (nem az a tipikus lázgörcs mert nem ájult el de rázkódott a hirtelen felszökőtől) aztán Simi is megcsinálta ugyanezt, hideg vízbe kellett mindkettőt tennem és csak utána múlt el a rázkódásuk. Nagyon ijesztő volt.
Éjszaka még Simi és Boldi lázát kellett csillapítani és itatni őket, felváltva jajgattak így semmit de semmit nem aludtam.
Aztán reggel ide jött Anyu vigyázott a fiúkra, Kori ment suliba, Berci pedig elvitt a ctg-re.
Rosszul lettem a nemalvástól és a rossz géptől amit a hasamba nyomtak mert nem érzékelte rendesen a szívhangot, bőgtem is és majdnem elájultam, aztán lefeküdtem és rátettek egy rendes gépre amit nem kellett a hasamba nyomni.
Berci haza hozott, anyu haza hozta Korit aztán ők elmentek én meg folytattam a gyógyítást.
Simi és Nimród láztalan volt viszont nem bírtak még enni és inni  is alig (inni muszáj) estére pedig kiütésesek lettek mindenhol főleg a lábukat fájlalják arra kentem fenistilt.
Boldi nagyon-nagyon rossz beteg. Alig lehet beletömni a gyógyszert, nem akar inni csak nagyon nehezen (csak vizet és málnaszörpöt a teát nem hajlandó). Úgyhogy kifeszítem a száját és belenyomom a gyógyszert ő meg üvölt és kiköpi. Ma kevesebb láza volt mint tegnap viszont sokat sírt, hogy fáj a lába, főleg a talpa és hasmenése is lett.
Undorító, gusztustalan és kegyetlen ez a vírus nagyon szenvednek és gyógyítani is nagyon nehéz mert nem igazán lehet.
Remélem ez az utolsó bejegyzésem szülés előtt.
Vasárnapra vagyok kiírva.