A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. október 17., hétfő

Harc a túlélésért

Nino hörög és verekszik. 
Sokszor Simi a felbujtó ("Verd meg a Korikát!") - Ninó megy és megveri.

Ma azt játszottuk, hogy megeszi őket a porszívó és ez nagyon vicces volt nekik, sorba álltak, hogy kinek mijét szippantsa be (karokat, fejet, hajat, pocit). 

Ez a játék csak 10 perces volt a nap többi része elég rémesen telt.

Simi és Nino a legrosszabb (rondán köhögnek), Kori javult, Boldi kicsit náthás.
3-nak folyik az orra, kenik mindenhova.
Simit és Ninót levittem az orvoshoz, a betegség ugyanaz az csak más stádiumban, Siminek kell köptető, Ninónak még köhögéscsillapító meg kevert orrcsepp. Még nem kell antibiotikum de csütörtökön megyünk újra.
Viszont a gyerekek mellett én is rémesen nézek ki, a Doktor bácsi a lelkemre kötötte, hogy menjek el vérvételre és az eredményt látni akarja, valamint csöppentsek a gyerekek szemcseppjével mert vörös a szemem.


Nem tudom szavakba önteni ezt az állapotot ami jelenleg nálunk van - újszülött, betegség , kialvatlanság, éjjeli virrasztás, főzés, mosás, takarítás, kiabálás, veszekedés, sírás............

A testvérek mindenen össze vesznek, hogy ki hol üljön, mit vett el a másiktól és ezt hallgatni borzasztóan fárasztó amellett, hogy elég lenne nekem csak a gyógyításuk.

Nem tudom mindenki ivott e eleget, bevették e gyógyszert, ki reggelizett már, kinek mit kell még beadni, Boldi mikor evett, hova tegyem hogy őt ne köhögjék arcon a nagyobbak mit csináljak ha ő is sír és Nimród is zokog és közben folyik az orra és belém keni és ha Boldit így felveszem akkor ő is benyalja a bacikat....szóval van feladat bőven, lehetetlen teljesíteni mert én 11 kor még nem ettem semmit és jönnek hogy "Anya meséld el ezt" vagy "rakjuk ki a kirakót" vagy éppen püfölik egymást és hozzá visítanak (ez a leggyakoribb elfoglaltság), és én mondom, hogy "mindjárt, mindjárt" és "most nem tudom" , "menj a másik szobába", és akkor megsértődnek vagy sírnak vagy mindkettő egyszerre....


Totál egyedül vagyok ezzel a sok beteg gyerekkel és a gyógyításukkal. 


Hogy lehet ezt jól csinálni vagy csak a túlélésre menjek???