A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. október 17., hétfő

Harc a túlélésért

Nino hörög és verekszik. 
Sokszor Simi a felbujtó ("Verd meg a Korikát!") - Ninó megy és megveri.

Ma azt játszottuk, hogy megeszi őket a porszívó és ez nagyon vicces volt nekik, sorba álltak, hogy kinek mijét szippantsa be (karokat, fejet, hajat, pocit). 

Ez a játék csak 10 perces volt a nap többi része elég rémesen telt.

Simi és Nino a legrosszabb (rondán köhögnek), Kori javult, Boldi kicsit náthás.
3-nak folyik az orra, kenik mindenhova.
Simit és Ninót levittem az orvoshoz, a betegség ugyanaz az csak más stádiumban, Siminek kell köptető, Ninónak még köhögéscsillapító meg kevert orrcsepp. Még nem kell antibiotikum de csütörtökön megyünk újra.
Viszont a gyerekek mellett én is rémesen nézek ki, a Doktor bácsi a lelkemre kötötte, hogy menjek el vérvételre és az eredményt látni akarja, valamint csöppentsek a gyerekek szemcseppjével mert vörös a szemem.


Nem tudom szavakba önteni ezt az állapotot ami jelenleg nálunk van - újszülött, betegség , kialvatlanság, éjjeli virrasztás, főzés, mosás, takarítás, kiabálás, veszekedés, sírás............

A testvérek mindenen össze vesznek, hogy ki hol üljön, mit vett el a másiktól és ezt hallgatni borzasztóan fárasztó amellett, hogy elég lenne nekem csak a gyógyításuk.

Nem tudom mindenki ivott e eleget, bevették e gyógyszert, ki reggelizett már, kinek mit kell még beadni, Boldi mikor evett, hova tegyem hogy őt ne köhögjék arcon a nagyobbak mit csináljak ha ő is sír és Nimród is zokog és közben folyik az orra és belém keni és ha Boldit így felveszem akkor ő is benyalja a bacikat....szóval van feladat bőven, lehetetlen teljesíteni mert én 11 kor még nem ettem semmit és jönnek hogy "Anya meséld el ezt" vagy "rakjuk ki a kirakót" vagy éppen püfölik egymást és hozzá visítanak (ez a leggyakoribb elfoglaltság), és én mondom, hogy "mindjárt, mindjárt" és "most nem tudom" , "menj a másik szobába", és akkor megsértődnek vagy sírnak vagy mindkettő egyszerre....


Totál egyedül vagyok ezzel a sok beteg gyerekkel és a gyógyításukkal. 


Hogy lehet ezt jól csinálni vagy csak a túlélésre menjek???

2 megjegyzés:

  1. Csak a túlélésre! Szigorúan csak a túlélésre!
    Tegyél le mindent, hagyd a háztartást, ápold őket, magadat, egyetek virslit ebédre, meg sütőben sült sültkrumplit, héjában sült krumplit fűszerekkel összekevert margarinnal a héjából kanalazva, tejfölös, mákos, kakaós tésztát, leveskockát cérnametélttel, sült hurkát, csupa olyant, amit csak 5 perc odatenni. Amíg van ruhájuk ne moss, add rájuk a foltosat, otthon vagytok úgyis. Vagy kérj meg valakit, hogy vigye el a szennyest, mossa ki, hozza vissza. Hogy főzzön nektek. Lesz majd még, hogy tudod viszonozni a segítséget. Ha nem pont a segítőnek, hát másnak.
    Ha nem tudod kigyógyítani őket, akkor az egész tél így fog telni, egyikből a másikba. Nekünk volt egy ilyen telünk, mikor Misi fél éves múlt, a végén mind egyszerre haldokoltunk, 2 hörgőgyulladás, egy torok és két tüdő, hajszálon múlt a kórház. Pedig csak három gyerek volt, de folyamatosan pingpongoztunk az összes vírussal, a végére annyira legyengültünk mind, hogy leterített mindenkit. Edd a kismamavitamint, és intézd el a vérképedet, kikapcsolódás lesz majd a vércsapolás, feltétlen egyedül menj!! A gyerekeknek rád van szükségük a gyógyuláshoz. Bár azon a bizonyos télen én is gondoltam rá, hogy lehet, hogy jobb lenne, ha kórházba kerülnék, ott legalább tudnék pihenni. :)
    Komolyan, vess számot magaddal, hogy mi az, amit le tudsz tenni, és tedd le! De komolyan!

    VálaszTörlés
  2. Teljesen egyetértek az előttem szólóval!!! Nekem is nagyon nehéz elfogadni, hogy nincs mindig rend, vagy jobban már nem tömhető a vasalatlan ruhák kosara...stb. de nem ér annyit a sok munka, hogy kikészülj! A betegségek + 1 újszülött bőven elég! Nálunk már csak a 4 hetesnek kell szívni az orrát, bár reggel Ádámnak hasmenése volt, remélem nem vírus! Ahogy csak bírod, úgy egyszerűsítsd a napjaitokat, s ehhez kiváló ötleteket kaptál ma 7.55-kor! :-)))

    VálaszTörlés