A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. május 6., csütörtök

A hős Nagy Nimródok

Mennyi annak az esélye, hogy két Nagy Nimród találkozik ugyanazon a rendelésen és ráadásul mindketten három hónaposak?
Ma ez történt.
Kinyílt a rendelő ajtaja amikor kikáltott a doktornő: "Nagy Nimród" - erre én, aki az ajtó mellett ültem felpattantam mire a nő elsétált mellettem egy másik nagyon zokogó kisbabához aki a szüleivel előttünk volt bent. Közben Berci egy kicsit távolabb a betegfelvételen mosolygott és bólogatott, hogy: "Igen, Nagy Nimród. Tényleg?" - na ekkor végre össze állt a kép.
Kiderült, hogy 2010 februárjában egy másik Nagy Nimród is meglátta a napvilágot (csak ő 4-én), ő is könnycsatorna szűkülettel született mint a mi kiskirályfink és az ő szülei is ezt a napot választották, hogy véget vessenek az állandóan gyulladt szem jelenségnek.
Néhány perces zavart okoztunk a rendelőbe miután behívtak és kérdezték, hogy: "Nagy Nimród?" - mi bólogattunk, erre ők: "Az hogy lehet most nem ő volt itt az előbb?" - nézegették a beutalókat és hamarosan kitisztult a kép.
Van ilyen, gondolom nem olyan gyakran.

A mi Nimródunk nagyon el volt keseredve amikor Berci (önként vállalva) lefogta a kis lábacskáját, a doktornéni pedig átfújta a járatot. Kiderült, hogy nagyon el volt záródva, csúnya dolgok is előkerültek abból a picinyke csatornából (hiába a masszírozás és a háromféle szemcsepp) de most megoldódott, ha három nap alatt tisztul és szép lesz akkor ennyi volt.

Egy nagyon aranyos doktornénihez kerültünk a klinikán, többször is elmagyarázta mi töténik abban a picike járatban, megmutatta, utána le is rajzolta. Nínóka persze üvöltött amig vége nem lett, mert akkor apa magához szorította és csak gügyögött szemrehányóan de utána egy hangja sem volt. Aztán kint amikor tisztába tettem még nekem is elmesélte, hogy hogy is történt ez az egész és hamarosan már nevetgélt is.

Büszke voltam rá, hogy ilyen hamar megnyugodott, hősiesen tűrte ezt a kellemetlen beavatkozást és onnantól kezdve hogy magunkhoz vettük már nem is sírt csak hüppögött, utána "mesélt" én meg arra gondoltam, hogy itthon már megszokta a gyűrödést, a rámászást, a nyomogatást, a lefogást és ahogy a doktornéni is mondta "harcos" mert bizony nehezen lehetett lefogni, nagyon tiltakozott. Azt nem szereti. Még ha a testvérei csinálják akkor sem.
Gondolom a másik Nagy Nimródnak nincs otthon egy három éves Nagy Korija és egy két éves Nagy Simije mert ő még a folyósón is sokáig sírt, panaszkodott.

Nimródunk jól bírja a gyűrődést csak időben mentse ki valaki...