A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. február 8., kedd

Pötty

A legkisebb: 12 hetes 1 napos és 56 mm.


Pötty váratlanul érkezett hozzánk a tavalyi év végén.
Bercivel persze hamar rájöttünk de nem akartuk világgá kürtöli mint ahogy azt egyik gyereknél sem tettük a 12. hétig.

Azonban 3 hete váratlan dolog történt és nekem azonnal ágyban kellett maradnom és minél jobban óvni a kis magzatot, így a családot és néhány érintettet beavattunk a titokba.

Egyik babánkkal sem volt az elején ilyen félelmetes pár hét és egyik babánál sem bíztam ennyire Istenben, hogy minden rendben lesz.

Ibi barátnőm még sokkal régebben a kezembe nyomott egy könyvet: Gyermekszületés természetfeletti módon. Ahogy le kellett feküdnöm azonnal el kezdtem olvasni.
Volt szó a vetélésről, a félelemről, a hit erejéről, a fájdalom nélküli szülésről és csupa olyan dologról amiről a legszívesebben olvastam ebben a helyzetben.
Ami a legjobban megfogott és változást indított bennem az az volt, hogy űzzem ki a félelmet magamból, mert az nem Istentől való.

Valami miatt eddig ez nem tudatosult bennem.
Én tényleg egyfolytában féltem (az előző várandósságoknál is) és még most is sokszor de miután ezeket a sorokat olvastam és próbáltam alkalmazni, másképp éltem meg azt a 3 hét kényszerpihenőt.

Tényleg minden szempontból kizárólagosan egész napos fekvés volt előírva (azt, hogy ezt hogy bírtam a gyerekek mellett megoldani majd egy másik bejegyzés lesz), úgyhogy egészen eluralkodhatott volna rajtam a rettegés ez alatt a három hét alatt és még sem így történt.
El kezdtem bízni és ahogy éreztem, hogy félnék azt mondtam, hogy: "Te benned bízom Istenem". Persze kértem, hogy maradjon meg a baba de erősebb volt a bizodalmam mint a könyörgésem és a félelmem.

Egyre többen tudták meg a pár hét alatt, hogy feküdnöm kell a babával.
Nagyon sokan imádkoztak értem, gondoltak rám és nem túlzok, hogy ezt (majdnem) minden pillanatban éreztem.

Nem én lennék ha nem lenne továbbra is félelem bennem, hogy minden rendben lesz e ezután, hogy ezen most túl vagyunk de jön a többi és valójában csak akkor nyugszom meg ha a kezemben tartom a negyedik egészséges babánkat mert ez valószínű így lesz.
Viszont igyekszem nem rettegni és bízni. Mert csak így sikerülhet.

Pötty várhatóan augusztus 20-án fog megszületni.
Addig ígérem kitalálunk egy tökéletes nevet.
Bár nem lesz könnyű...