A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. augusztus 6., szombat

Gyerekzsivaj

Befértek!

Évi, a nővérem pénteken hozzánk költözött 2 gyerekével 3 napra amíg a férje turnézik. Még sosem laktam olyan helyen ahol vendégül tudunk látni éjszakára akár egy embert is nemhogy egyszerre hármat! Nagyon jó érzés, hogy csak úgy azt mondhattam, hogy "gyertek, aludjatok nálunk" és most tényleg itt vannak.
Segítség is, hiszen ez a kis Pötty bármikor elindulhat és közel s távol minden rokonunk elutazott nyaralni és Évi segít teregetni, pakolni, mosogatni úgyhogy fizikailag is könnyebbség.

Idegileg nem mondanám, Kori a keresztlányommal Violával elég hangos párost alkotnak de ennek ellenére nagyon édesek és viccesek. Simi is próbál csatlakozni a nagy lányok játékához, sokszor azonban kiszorul két sapkás plüss medvéjével, Írisz viszont teljesen jól el van magában a játékokkal.

Nimród szokás szerint üvölt, visít, vonyít, harcol nagyon sokszor teljesen ok nélkül csak úgy a balhé kedvéért, vagy csak úgy fel alá masíroz a lakásban és sikítozik, aminek csak Berci tud véget vetni mert ő még hangosabb hangot tud kiadni és ez az egyetlen ami hatásos és visszafogja ezt a kis vad harcost.

Kétszer levisszük őket játszóterezni ahol azért jobban eloszlik a tömeg és a hang.

Bercit kicsit aggasztja ahogy betegesen próbálok vigyázni a rendre és a tisztaságra, napi egy nagy rendrakás és takarítás helyett tényleg egyfolytában pakolok és porszizok és felmosok és letörlök és elteszek, hogy mindig szép legyen az ami körülvesz minket. Ha hagynám elszabadulni a dolgokat, ha csak egy kis lélegzethez is jutnék akkor ennyi gyerektől percek alatt visszafordíthatatlan állapot alakulna ki úgyhogy eldöntöttem nem hagyom, amíg erőmből telik itt tisztaság és rend lesz!
Bercit 6 éve ismerem és most először van hálószobánk.
Igaz a gyerekek ágya még a miénkkel együtt van vasárnapig amíg Éviék itt laknak de teljesült a vágyam, végre nem a nagyszoba közepén alszunk!
Berci pénteken megkapta a reálhozamát ami félig fedezte a legolcsóbb IKEÁS ágyat és matracot amiért még aznap elment és megvette.

Tudom, hogy külsőségek, tudom, hogy nem ez az élet értelme és mozgatója de sokkal könnyebb minden napom amióta itt lakunk. Nagyon törékeny most ez a helyzet amibe belecsöppentünk, még mindig nem szoktam meg és még mindig nem fogtam fel mennyi helyünk lett hirtelen a semmiből. Mindig mással történtek az ilyen csodák, mindig másnak volt olyan lakása amibe öröm volt belépni és most mi lakunk olyan helyen amit meg sem érdemlünk. Hálát adok amikor csak eszembe jut és tulajdonképpen a szülésen kívül folyton ez jár a fejemben.
Lehet, hogy másnak ez badarság, vagy természetes de én el sem tudom mondani nekünk mit jelent ez a változás. Persze bennem van a félelem is, hogy elveszítjük ezt a helyet de biztos annak is meg lesz az oka ha idő előtt megtörténik de nem gondolom, hogy Istennek rossz tervei vannak velünk - bízom benne, hogy nem.

Pötty borzasztóan tekereg, a hasam kezd külön életet élni de most úgy érzem még simán bírnám a dolgot ha nem lenne még három kicsi akikkel rengeteg a teendő napközben.
Éviék holnap haza mennek utána megint kezdődik egy jó hosszú hét amelynek bármely napján rám törhet a felismerés, hogy: ez már az!
Addig is gyerekzsivaj, vadulás, takarítás a végtelenségig - vagy legalábbis a kórházi kényszerpihenőmig...

Diafilm nézés a plafonon

Nagy ölelés! Irisz és Nino

Alvás előtt

A leghangosabb

A kanapén