A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2016. augusztus 5., péntek

Tengeri kèpek

Tenger 2016

Olyan szèp volt!
Az eleje nehezkesen indult mert vasarnap reggel mikor becsomagolva vartuk anyut, hivott hogy az auto elromlott. Nem volt nagy baj de az alkatreszre 2 napot varni kellett. Henkék házába nyaraltunk addig igy a Labanc utcat elhagyva, Bercitől elbucsuzva a nyaralàs vasàrnap delutan Sukoron, kezdetet vette. Editet hìvtuk eme őrületes kalandra segìtőnek. Èvièk màr a hàzban vàrtak ,kipakolàs utàn pedig a gyerekeket 3 napig szinte ki sem lehetett venni a medencebol. Borzasztoan èlveztèk a nem vàrt kalandot!

Szerda reggel aztàn megjavult a kocsi sajnos nem teljesen mert neha leallt az autopalyan 120 korul de kora estere csak leertunk Vir szigetre mindenki legnagyobb örömère.
Nem kell mondanom: a tenger gyönyörű!
Berendezkedtünk es nagyjabol ugyanabban a tempoban elillant hamar a 10 nap: reggeli, boltozas anyuval ès Èvivel, tenger, anyu ebèd, pihenő, tenger, esti seta fagyi, vadulàs, unokatestveres foci eb bajnoksag a teraszon, vègkimerülès.

Egyik nap vegre meglàthattam azt amit eddig csak kepeken:a kornàtokat. Meseszép ahogy a kis lakatlan sziegetek elszorva pihennek a tengerben nèmelyiket egy kapolna, egy kereszt vagy csak növènyek dìszítik. Pakostanjeval szemben tobb ilyen kis sziget van az egyik olyan kozel volt hogy Kori mondta is Apàval àtusznak jövőre.

Anyu kitartoan főzött, mindennapra valami finomat, Tibi kitartoan jatszott a gyerekekkel, Èviek kitartoan befogadtak a szobajukba az eppen nem alvo gyerekeimet, Edit pedig kitartoan vigyazott a gyerekek testi es lelki èpsègère. Közben sokat nevettünk, Bercivel pedig estenkent beszeltünk mert nagyon hianyzott...

Kori örült a kèt lànyunokatestver tarsasàgànak, Simi csatlakozott a csajokhoz, Nimrod beszelt egy kicsit horvatul (Doberdan a labdàèrt jöttem!), Boldi felt a "tengeri èlővilàgtól", Domi pedig mint a "viri càpa" pancsolt a nagy kèksègben.
Sokat nevettünk...

Nehèz elhagyni a tengert, igy volt ez mar kiskoromban is mikor haza kellett utazni, ès így volt most is.

A velencei hàzban töltöttük a hetveget, hazaerkezesunk masnapjan anyu autojan elszàllt a fèk... 

Minden jól ki volt talàlva - màr megint.
Felejthetetlen kaland volt!