A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. április 12., hétfő

Több a soknál

Ennyivel jellemezném a mai napot.
Éjszaka Kori kruppos lett ugatott szegény ahogy fél évvel ezelőtt (mert akkor volt utoljára beteg). Simike is regglre kezdett hurutozni úgyhogy lementünk apa és Nimród nélkül a doktor nénihez. Szerencsére szeretik a gyerekek mert nagyon szépen bánik velük úgyhogy ebből nincs gond ha oda kell menni csak nekem, mert azt jelenti, hogy baj van. Simi kicsit "zörög" de nem tüdőgyulladás, Kori kruppos piros torok nélkül. Aztán haza jöttünk, a szakadó esőben és szélviharban. Ekkor érkezett a szomszéd anyuka akik megvették a melletünk levő lakást, hogy ma zaj lesz a felújítások miatt de fél egytől fél háromig csend, úgyhogy akkor alhatunk. Rendes volt.
De nem ez lett.
Betuszkoltam őket délben az ágyba és háromnegyed kettőkor arra ébredtem a szendergésemből, hogy egy nagy fúró át akar törni a szobánkba (a másik lakásból). Akkor átmentem és kértem, hogy fél háromig ne legyen ha már megígértek (itt vagyok 3 gyerekkel ebből 2 beteg) de mire vissza jöttem Simi már ébredezett és nem sokkal később Kori is, Nimród meg pláne.

Úgyhogy 2-től bezárt program amit Kori visel a legnehezebben futja a kilómétereket a pár méter hosszú előszobánkban. És persze levezeti Simin a sok feszültséget.
Ettől persze ideges vagyok na de most jön a legjobb.
Zsófi unokatesóm felhívott, hogy jönne segíteni. Mondtam, hogy szuper jöjjön csak a gyerekeknek tök jó lesz úgy sem tudunk kimenni ebben a ronda időben, legalább játszanak. Na most Kori irtó undok volt és nem hagyott szóhoz jutni se engem se Zsófit, Simi közeledésére durva ellökéssel reagált, Nimród cumiját a kérésem ellenére nyalogatta (hátha ő is elkap valamit) és ugrált, kiabált, és vadult de játszani nem volt hajlandó Zsófival és Simivel sem.
Hú de csúnyákat gondoltam...

Ezek után a ráadás: Zsófi elment, Nimród rákezdett a sírásra, a felettünk lakó Józsi bácsi pedig az erkélye renováláshoz látott neki amiből én annyit észleltem, hogy valaki teljes erővel üti a vasat a fejünk felett.

Felhívtam Bercit, hogy elmondjam neki. Ő is gondolta, hogy nehéz napunk lesz.
Még jó, hogy a nagy eső miatt a házunk hőszigetelési munkálatai mára leálltak mert nem tudom mit kezdenék ezek mellett azzal, ha ma még kívülről is vernék a ház oldalát. Majd holnap az is lesz gondolom.
De persze minden napnak meg van a maga baja úgyhogy igyekszem ezekre koncentrálni. Illetve kizárni őket.
De ez most így tényleg több a soknál.