A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. április 3., szerda

Húsvét

A feltámadási vacsorát itthon ültük szombat este. Filmet néztünk Jézus életéről a gyerekekkel.
Kaptunk a finom sonkát (Berci apukájától) és gesztenyés bejglit is ami a kedvencem és csak miattam készül!
A gyerekek nagyon boldogok voltak, hogy együtt voltunk és beszélgettünk sokat, nagyon meghitt volt az este.
Vasárnap reggel mi Imre atyához mentünk a gyerekekkel, Berci Keszire jött. Sajnos szakadt az eső nem tudtunk vele menni a körmenetre, nagyon fájt, hogy elváltunk és eldöntöttük, hogy máskor nem lesz így de ez most így jött ki több dolog is közre játszott ebben.
A lényeg, hogy Imre atya megint nagyon örült nekünk, a gyerekeknek is külön mondta, hogy "örülök, hogy eljöttetek".
Mise után Nagypapa és Nagymama elvitte a 3 nagyot Soroksárra ahol a Dédi lakik (Berci apukájának az anyukája). Mi Boldival és Bercivsl később indultunk Budakesziről.
Soroksáron aztán nagy családi ebéd volt, sok unokatestvérrel és másod unokatestvérekkel.
Késő délutánig maradtunk, utána a Labanc utcába mentünk nyuszizni és aludni.

Hétfőn reggel ott ébredtünk. A fiúk meglocsoltak minket már korán reggel. Simike olyan izgatott volt, hogy majd kiugrott a bőréből. Nagyon boldogan ugrándozott, hogy mehet locsolókörútra. Nimród is lelkesedett.
Reggeli után elindult a nagy családi és baráti locsolkodás. Ilyenkor Berciék házában elindul a jövés menés, mindenki kannával vagy illattal de mindenképp verssel áll a hölgyek elé. Nagypapa barátai is megérkeztek, idén Anyu férje Tibi is útra kelt velük így anyu amikor elhozta őt, minket Korival és Boldival bepakolt és levitt Velencére. Berci, Simi és Ninó pedig elindultak a körútra (Veróék, Kingáék, Budajenő, Ági néni, Regináék volt az útvonal). 5 körül értek vissza de nagyon élvezték a férfias kalandot.

Kori Boldi Anyu és én dél körül voltunk Velencén. Ott volt Elődke és Éviék is. Ebédeltünk, a gyerekek játszottak a kertben nagyon jól mulattunk, Anyu mindenféle finomságot az asztalra tett nekünk.
Egész nap vidámság és játék volt hol a házban hol kint a kertben.
Este Anya haza vitt minket. Boldi nagy rajongója anyunak szerintem "emlékszik", hogy milyen sokat voltunk együtt amikor vártuk Boldi megszületését.

Itthon aztán még egy nyuszicsomag várt minket, Tündi és Zolika makói nyuszija jött egészen idáig.