A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. június 22., péntek

Meckel diverticulum - szegény kicsi Boldi

http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_6921;jsessionid=D3B984071DF62757185277798681F461

Ez a gyanú egyenlőre.
Csütörtök reggel Boldi nagy adag vért nyomott a pelusba.
Először a Jánosba rohantam UH-ra, hogy nincs-e bélösszecsúszása. De mivel semmi tünet nem támasztja alá mivel nincs más tünete csak a vérzés (nem fáj, nem lázas ,eszik, vidám) ezért az ottani gyereksebész bemondta, hogy szerinte ez az.
Bent akarták tartani de saját felelősségre elhoztam és az I.sz Gyerekklinikára vittük Bercivel.
Ott is ezt mondta a rendes ügyeletes sebész orvos: majdnem biztosan Meckel.
Tegnap éjjelre bent fogtak és az ilyenkor szokásos vizsgálatokat írták elő (először izotópia, majd béltükrözés, utána laparoszkópia vagy nagy hasi műtét).
Szétszúrták a kezét, lábát mert sok vért kellett venni, vércsoportot is néznek ha vért kéne kapnia.
Egész nap, egész éjjel zokogtam.
Akkor egy kicsit jobb volt mikor ránéztem mert nevetett, játszott, ugrált, felállt, sikongatott a kórházi ágyban. Egyébként meg sokat fogtam és szoptattam és nagyon örült neki.
Látszólag semmi baja de a sok vér az nagyon ronda volt.

A szívemet tépi szét ez az egész, hogy ezt a kicsit testet felvágják.
Nem beszélve a műtét következményeiről meg szövődményekről....

Hétvégére haza küldtek mert jól van de ha megint vérzik vissza kell vinni.
Hétfőre kaptunk izotópiás vizsgálatra időpontot, az egyetlen ami igazolja, hogy tényleg ez a baja. Vénásan bevezetnek egy anyagot és röntgennel megvilágítják ami kimutatja a bélben a pontot ahol ez a nem oda illő szövetdarab van és fekélyes.
Ha nem ez a baja akkor tükrözés és/vagy nagy hasi műtét, hogy megkeressék honnan a vér forrása (polip vagy vérrög vagy bármi sokkal rosszabb).

A nagyobb gyerekek Berci szüleinél vannak, ma is oda mentünk miután kiengedtek és holnap is megyünk de éjszakára nem hozzuk haza őket mert bármi lehet.

Borzaszótan ritka születési rendellenességről van szó, ami elvileg nem hagy maradandó károsodást ha kiszedik. De operácó lesz és sokkos állapotban vagyok, hogy hogyan tovább.

Próbálok hinni, próbálok bízni.
De ha csak annyi hitem lenne, hogy odébb küldjem azt a fát és az elég lenne, hát most az sem menne...

Ami a legjobban fáj: ha a gyerekeddel baj van.
Mintha kést forgatnának a szívemben, a legféltettebb kincs, amit kölcsön kapunk nagyon is kölcsön most látom csak igazán.
Nem tudom, hogy bírjuk ami ezután következik.
Mert sajnos bármi lehet.....

A nagyok hiányoznak nagyon ahelyett, hogy együtt járnánk úszni, fagyizni, pancsolni, játszózni most elszakadunk és nekik is nagyon rossz.
Boldiért pedig aggódunk egyfolytában

Most hétvégén várunk: vérzik, nem vérzik, remélem nem lesz lázas, hétfőn pedig nagy kínzással (mert nincs vénája) branült kap a kezébe és megyünk izotópiára.
Aztán nem tudom.

Szétszakadok....