A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. január 15., kedd

Nimród ovis, Simi labilis

Simike hétfőn itthon maradt, nagyon jól érezte magát (a vasárnapi hasbaj után).
Nimród pedig bent aludt az oviban Korival és csodálatosan hősies volt.
Amikor a Nagypapa haza hozta őket fél 4-kor ragyogott az arca és boldogan mesélt két túró rudi társaságában. Kapott ágyat, mosott fogat, kicsit sírt ébredésnél mert még aludt volna de jó volt!
Korival és Kingával játszottak kis állatokkal "libiset" (valami kis libásat).
A délután is békésen telt, játszottunk, olvastunk, elég későn 10 körül aludtak csak el.

Simi ma reggel zokogott, hogy nem akar oviba menni. A hasa már rendben, semmi baja nincs láthatóan de ezek szerint megviseli Nimród sikere az oviban. Most ő szeretne itthon lenni velem.
Bolidval csodás volt a délelőtt kettesben. Nem is emlékszem milyen 1 db gyerekkel: könnyű.

Mikor értük mentem alvás után örültek nekem, de Simi állítólag beteg (Vera néni szerint) sápadt és gyenge, kérte, hogy ne vigyem.
Na jó nem viszem, de Siminek itthon semmi baja nincs.
Szerintem ő itthon szeret, hozza a pszichiszomatikus tüneteket. Annyira szeretem ezért (is) de sajnálom is érte nem lesz könnyű vele a suliban sem...

Elmentünk a gyerekkönyvtárba vissza vittük a könyveket amit 3 hete kellett volna.
Annyira boldog vagyok mikor rálelek egy-egy könyvre, megint 12-t hoztunk haza. Meseleves, Hisztimesék, Sicc, Csúnya kislány, Boribon... csupa jó könyv.
A gyerekek is nagyon szeretnek a könyvtárba a néni türelmes bár látom borzong mikor belépünk. Ma elmagyarázta hogyan kell szépen játszani a bábokkal, vették a lapot egyiknek sem szakadt le a feje.

Utána boltba mentünk ahol többen gratuláltak a négy szép gyerekhez. Tényleg szépek de elég nehéz vonszolni őket az esti latyakos utcán meg a boltba (senkit ne üssenek el, senki ne essen el, meg legyen mindenki).
Simi veri Ninót, itthon is az utcán is, ez nem jó. Szelídke kompenzál amiért Ninó szereti az ovit és nem fél. Megoldandó....
Kaptak rudit, boldogan falatoztak aztán haza jöttünk és elolvastuk a könyveket.
Nimród kapott itthon egy ottalvós ajándékot egy kis rendőrautót amire régóta vágyott.

Betoppantak Éviék, elvittek Írisznek egy csizmát mert az övé átázik.

Aztán vacsora meg fürdés, kis duplózás, egy Simi hiszti, egy Kori táncbemutató, egy Boldi cukiság és be az ágyba. Ha Berci nincs itt 10-ig képesek húzni az időt. A végén mindig mérges leszek.
Boldi 2 napja csak rajtam hajlandó elaludni nem valami kényelmes viszont sokadik napja nem jön át senki éjszaka ami elég kellemes jelenség bár így a hatodik év tájékán még mindig behozhatatlan a kialvatlansági lemaradás.

Nem tudom mi van a levegőben de többen megkerestek a napokban azzal, hogy ugye nem jön az ötödik?
Micsoda kérdés...