A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. május 6., hétfő

Bikanap, Anyák napja, Gödöllő és kompassió

Május 1-én Simiről szólt a nap. Összetörve de jókedvűen vetette bele magát a biatorbágyi Bikanapi mulatságba. Egész nap ott voltunk, baráti társasággal, némi rokonsággal 30 fokban kerti party és a bikák ünneplése zajlott. Nagyon elfáradtak és Simike igazán elégedett volt a rengeteg ajándékkal.
Tőlünk kérésére íróasztalt és tűzoltós legót kapott, a családtól még kapott könyvet, újabb legót, órát, bukósisakot (anyuéktól) és rengeteg bikanapi vicces dolgot.

Csütörtökön megtartották rendhagyó módon az ovis Anyák napját. Sajnos Ildi néni hagyományait próbálják a földbe tiporni és ez nekem nagyon nem tetszik de ez nem a felszólalások ideje. Csak tűrtem, hogy a gyerekeim délután négykor az óvoda foci pályáján másik 100 gyerekkel eldalolják magnóról ugyanazt, egyszerre 10 perc alatt. Ez nem bensőséges, nem megható, még csak nem is szép de nagyon igyekeztem a gyerekekre koncentrálni, hogy lássák örömet szereznek nekem még ezzel is. Csak belül dúltam fúltam, hogy MIÉRT? Mert olcsó, mert egyszerű, mert értéktelen. Számomra. Sokkal szebb volt itthon mikor mellém bújtak és elénekelték mit fognak ott a tömegben másik százzal együtt szavalni. Na akkor sírok és megölelem őket, egyébként meg nem értem. Ildi néni olyan szépet rendezett mindig és most szava sincsen.
Vasárnap a templomban szervezett mise utáni köszöntés az viszont szép volt és megható. Hála érte, hogy még lehet.
Itthon felköszöntött az én kis csapatom aztán beugrottunk Nagymamához és a Dédihez, felhívtuk Tündit köszönteni és utána mentünk Gödöllőre megnézni Ati papáék új, ideiglenes lakhelyét. A gyerekeknek borzasztóan tetszett az új környezet, izgatottan rohangáltak fel-le a lépcsőn, otthonosan mozogtak. Ebédeltünk, köszöntés volt, Kori szülinapja és Simi szülinapja is sorra került. Kori íróasztalt kért, Simike széket, legót.
Minden szép és jó volt nagyon elfáradtak estére.

Hétfőn a katolikus gimiből jött két lány kompassióra. Nálam töltenek három délelőttöt 8-2-ig. Segítenek a házimunkába, bepillantanak egy nagycsalád életébe. Nekem is áldozat hiszen idegenekhez kell igazítanom  a napomat de hát nem mondtam nemet a felkérésre és azért sok mindenben segítenek hiszen azért jönnek. Ma Ninó is itthon volt, Boldi meg nagyon örül a mesemondó Eperkének (igen, így hívják a lányt!), Lencsi pedig rendbe tette a gyerekszobát nagyon szépen.
Kori Simi oviztak, de ebéd után őket is elhoztam amíg a lányok őrizték az alvóbabákat.
Délután meg bezárt vadulás a lakásban mert kint jó nagy vihar volt.