A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2014. június 27., péntek

Falusi turizmus

Így hívom a nyári szünetet itthon.
Játszóterezés, bolt, fagyizás, itthoni játék, reggeli, ebéd, vacsora, szieszta.

Hogy a jóról is szót ejtsek ne csak a szorongásokról.

Szóval rosszabbra számítottam mert hogy ez a kis ötös csapat nagyon jól el van itthon is. Egész nap játszanak valamit, többnyire együtt - négyen -, kutyásat, csapatosat minden félét amit csak együtt lehet. A ház mellett a hintáknál és a nagy játszón is ez megy: együtt együtt! Néha van egy-egy kiközösítés de hamar helyre jön a dolog.
Nimród és Boldi sokszor kakaskodik, Boldi csúnyán beszél ilyenkor most azon vagyunk, hogy ezt vissza szorítsuk.
Boldi kapott szép fiú gatyákat és vécére jár igen nagy sikerrel. 3. napja nem pisil be. Mindenki ujjong ha sikeresen zárul a vécéc túra, nagyon aranyosan megtapsolják. Kap egy kis csokit is tőlünk. Odafigyelést igényel persze de remélem sikeres lesz.

Nagyon össze tartóak, szeretnek együtt játszani, sokat nevetnek és birkóznak.
Egy baj van, hogy nagyon hangosak. Nem tudom hogy azért mert gyerekek vagy azért mert én is hangos vagyok velük. A játszótéren is kiabálnak és itthon is, folyton csitítom őket de nem könnyű.

Domi úgy alszik, hogy délelőtt 10 körül egyet és délután 2 körül még egyet. A másodikat kint az erkélyen úgyhogy őt elaltatom a babakocsiban utána a 3 fiút az én ágyamban nem kis küzdelem árán.
Mert tiltakoznak, meg verekednek, meg hangoskodnak még akkor is ha közéjük fekszem de egy-két légycsapás és már alszanak is. Úgyhogy legtöbbször alszik a 4 fiú (velem) együtt, Kori pedig addig a szobájában játszik, táncol énekel, rajzol vagy olvas. Szerintem ő a legboldogabb, hogy nyári szünet van. Megsiratta azt, hogy vége az első osztálynak (olyan édes volt egyik este kijött és zokogott, hogy nem akarja, hogy elmúljon az első és milyen szomorú, hogy Dóri nénitől is el kell majd válnia negyedikben...).

Azért a reggeliztetés, ebédeltetés meg vacsora nagyon fárasztó de eddig sikerült talán ezután is fog.
Általában Berci vásárol de van, hogy valamiért el kell mennünk és akkor jaj nekem.

Közben feszegetem a határaimat. Szerdán a westendbe voltunk fürdőruhát venni ma pedig a Margit szigeten úgy, hogy a kocsit a hídnál tettem le.
Boldi babakocsiban, Domi rám kötve, a 3 nagy pedig gyalog jött a Margitszigeten található állatkertbe ahova Előd hívott póni lovazni. Nem akartam kihagyni....
Mindannyian felületek a pónira, nagyon aranyosak voltak, örültek neki.
Hazafelé fagyiztunk.
Láttunk magányos gólyát a rét közepén és barátságos mókust a közelünkbe jönni.
De jó, hogy egyben haza értünk!