A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. február 12., vasárnap

Vendégek, jelmezek, indiánok, pizza, szánkózás

Mozgalmas hétvégénk volt.
Csütörtökön Boldi megkapta a 4 hónapos két darab kötelező oltását. Estére jó magas láza lett de másnapra csak aluszékony és nyűgös lett a pirosra dagadt combok miatt. Sajnáltam szegény meg izgultam, hogy a minimális hurut miatt ami még a fülében volt ne legyen rosszabbul, de úgy néz ki jól vette eddig az akadályt.

Anyu délután nagy csomaggal érkezett: Simike kalózi dolgokat kapott (jelmezt, mellénnyel, kendővel kalappal, karddal, nadrággal, inggel), Nimród születésnapjára egy piros gumi csacsit ("nagy mozgásigényű gyerekeknek lakásba") valamint farsangra egy bohóc jelmezt, Kori ruhájára még várni kell majd postán érkezik. Úgyhogy nagy volt az újjongás, Nimród nagyon vicces ezzel a csacsival mintha neki találták volna ki, ahogy ugrál vele, majd mikor le akar szállni akkor eldől vele ("Na! Tati!" - kiáltja).
Szuper jó dolgok, a gyerekek nagyon örültek Tandzsi ajándékainak.







 Pénteken délután jött Márkó és Regina, Nimród keresztszülei megköszönteni a 2 évest, majd este megérkeztek Orsiék Sebiékkel, hogy együtt aludjanak nálunk az unokatestvérek. Jó kis esti mulatság kerekedett. Márkóék fél tízig maradtak, addig a gyerekek játszottak, vacsoráztak, együtt fürödtek.
Kori édesen játszott Márkóék gyerekével Julikával aki áprilisban lesz egy éves, és Nimród is nagyon megszeretgette a kislányt.
Sebi és Simi lovagok és kalózok voltak, Petike azt magyarázta, hogy a csúszdán van egy ugrató és azért ugrál rajta (végül sikerült meggyőzni, hogy biztos, hogy nincs ugrató rajta úgyhogy inkább csak csússzon abból nem lesz baj).
Boldi végig aludta a bulit, a két oltás miatt nem is csodálom.


Kori jól állja a sarat, mint egyetlen lány unoka. Olyan vagány kis nőcske.
Csak néha vágyakozik, hogy szeretne egy lányt, azt hiszem várnia kell amíg Orsiék bevállalnak még egy babát (ami szintén kétesélyes lesz...).

Péntek este egy indiános mesét meséltem a Panka és Csiribíből amiben pont 6 kicsi indián szerepel, így elosztottam őket: Sebi lett Sólyomszem a törzsfőnök, Kori Fehér Farkas, Simi Foltos Jaguár, Petike Tüskés Bivaly, Nimród Tüskés Vadász, Boldi pedig Ezertoll.
Megígértem, hogy reggel megcsinálom nekik a dolgokat: fejdíszt tollal, tüzet (papírból), lándzsát. Sátor van.
Szombaton reggel aztán behajtották rajtam, így egész délelőtt kartonból csináltam a lándzsákat, a műtüzet, a tollat (amit ők színeztek ki maguknak) és egy piros harisnyából a fejpántokat.
Piros rúzzsal még arcfestést is kaptak. Annyira örültek, örömtáncot jártak a tűz körül!






Szombaton ebédre érkeztek Sebiék szülei és Berci anyukája, nagy pizza partyt csaptunk.
Berci nem aprózza el ezeket az alkalmakat amikor ő a vendéglátó, azt szereti ha mindenből nagyon sok van, hogy emlékezetes legyen a vendégeknek a lakoma.Ő készítette a rengeteg pizzát, én a levest, Orsiék desszertet hoztak.
Jó volt.

Vasárnap mise után elmentünk szánkózni én inkább aktív megfigyelője vagyok az eseményeknek, de Berci testvére és férje Acsó, na meg Berci mindenféle csúszást bevállalt az 5 nagyobb gyerekkel.
Szóval a nagy szánkózás sem maradt el az idei télen.

Délután Boldi keresztapukája Péter jött el, hogy mi Bercivel levadásszuk a vaterán lecsapott menyasszony jelmezt Korinak. Budafok után még az outletbe is eljutottunk, hogy Berci beváltsa a szülinapi bónjait (vett egy gatyát és egy dzsekit - most aztán nagyon elegáns).
Olyan jó Bercivel meglógni egy kicsit, aztán újra haza térni a megvadult gyereksereghez.
Péter pedig rendes mert csak igazán ritkán tud nem-et mondani ennek a népes családnak.