A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. február 19., vasárnap

Ovi farsang és hétvégi adok-kapok

Berci fotózta az ovis farsangot így ő is bepillantást nyert a kis ovisaink életébe.
Én vittem be őket reggel, Kori kapott hajfonatot meg Anitáéktól egy szárnyat, hogy valóban tündér is legyen ne csak menyasszony.
Simike az első dicséret után már el is tűnt a teremben úgyhogy csak Berci képei meséltek nekem a délelőttről.
A Fecskéknél volt menyasszony is meg tündér is de tündérmenyasszony csak Korika.
 Simike pedig egy visszahúzódó kalóz volt, olyan kis görnyedten ül minden képen mint egy magányos kis állatka (ennivalóan édes).

Berci minden csoportot végig járt mint az újság hivatalos fotósa és nagyon jól szórakozott, a székes táncon, a lufi fújó versenyen, a bot átugrásán és a mulatságos és ötletes jelmezeken.
Az egyik csoportban csak 5-en voltak mert a többiek betegek voltak -nagyon megsajnálta őket.
A gyerekek annyira édesek és őszinték és azt hiszem ezt azóta látja és értékeli igazán amióta együtt vagyunk.

Minden csoportban beöltöztek az óvó nénik, a Fecskéknél Vera néni zebra volt de szellemnek nézték így lett zebraszellem, Ildi néni Piroska volt kosárkával, Ancsa néni pedig denevér (Batman lány).
Olyan kedves kis hely ez a Szivárvány ovi, kedves és aranyos gyerekekkel.

Ebéd után haza hoztam Koirékat, hogy ne kelljen bent aludniuk, Simi kackiás bajusza kicsit megázott a könnyeitől (elfáradt és kicsit sírt amikor meglátta apát még 11-kor az oviban), Kori pedig rövidnek tartotta a 3 órás mulatozást.

Délután Anita át jött Virággal és Ágostonnal. Kori végre Barbizós társra lelt Virágban, Simi és Ágoston pedig ölelgették egymást amikor éppen nem vadultak. A legnagyobb vadulómester azonban a kis Ninókám akinek a szeme sem áll jól amikor hasonló kaliberű rosszcsontság érkezik a lakásunkba akivel együtt lehet hangoskodni és csupa tiltott dolgot művelni.

Estére Simike összeomlott, vagy lelkileg de fizikailag mindenképpen (nem volt láza de nem bírt felkelni és nagyon gyenge volt, el is aludt a kanapén).

Simi szombatra jobban lett, Nimród viszont belázasodott és köhögni kezdett.

Adok-kapok megy nálunk egyfolytában: az egyik befejezi, kezdi a másik vagy cserélgetik vagy átalakítják de ennyi kicsinél valakiben mindig bujkál valami.

Szombaton egész délelőtt társasoztunk, kirakóztunk, rajzoltak aztán sétálunk egyet mindannyian miután Berci is kipihente magát.

Kedvenc játékaik: Bohócos társas, Kis gyümölcsös társas, SET, Bibi társas, B és B Hullámkirakó, Verdás és Hercegnős kirakó, Fekete Péter kártya.
Úgy vártam már ezt, hogy lehessen velük játszani! Nimród és egész ügyesen részt vesz már ezekben a közös programokban, amikor elfárad akkor viszont mindenki meneküljön!

Szombat éjszaka Nimród volt elég rosszul. Este nem volt hajlandó az ágyában maradni pedig lázas volt, mindig kijött. Amikor vissza zavartam mérgesen toppantott és a következőt mondta haragos fejjel: " NA! Nana! Bebe dado!" (Na, Anya! Beteg vagyok!).
Kint aludt el a nagyszobában aztán mellettem vergődött egész éjjel.
Még reggel is  a "Na! Nana Bebe Dado!" ment.
Annyira kell nevetnem ezen a Ninón, hihetetlen figura.