A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. szeptember 29., csütörtök

Amikor a segítség házhoz jön

Tegnap felhívott Melinda, hogy szeretne nekünk ebédet hozni. Melinda lánya Zoé, egy csoportba járnak Korival és Simivel. Néhány szónál többet még sosem beszéltünk de szülés előtt nem sokkal találkoztunk a Tesconál amikor Berci kórházban feküdt trombózissal és még akkor mondta, hogy szeretne majd segíteni nekünk azzal, hogy főz amikor itthon leszek az újszülöttel.
Mostanában volt valami munkája ami miatt sok ideje nem volt de ma mégis hozott nekünk egy nagy adag zöldség levest és  rengeteg túrógombócot. Nagyon jólesett a kedvessége és finom is volt az ebéd, Nimród nem győzte falni a gombóckákat.

Délután pedig Zsófi jött segíteni. Zsófi kettővel járt alattam gimnáziumban, itt lakik egy utcával lejjebb a férjével és ő is segíteni szeretne egy héten egy délután. Szerintem Zsófival sem beszéltünk a gimiben de én tisztán emlékeztem rá magas lány, tejfelszőke hajjal. Mikor írt egy emailt mikor Boldizsárt vártam, hogy rátalált a blogomra utána pár hónappal később pedig, hogy jönne segíteni akkor örültem.
Mindig izgalmas ha jön hozzánk valaki, főleg nekem, hogy vajon a gyerekek elfogadják e vagy hiszti és üvöltés meg kellemetlenkedés lesz e a vége értem én ezt barátnős látogatásra vagy csak ha beugrik valaki. Voltak nehéz vendégségeim, az én gyerekeim nem elvonulós magukban kalapálós gyerekek, ők küzdenek a figyelemért de hálásak is érte.
Szerencsére Zsófi kisugárzása gyerekvonzó, Kori azonnal megragadta az alkalmat, hogy az összes lovát bemutassa Zsófinak (aki egyébként állatorvos), Ninó is egészen hamar feloldódott és hordta a könyveket az ölébe, Simi pedig rövid győzködés után megette a banánt amit Zsófi szeletelt annak ellenére, hogy nem volt hozzá kék kardocska csak zöld.
Siker.
Nem kellett kínlódnom, hogy figyeljenek rá és játszanak vele, rátapadtak és ez a lényeg mert így én is csinálhattam egy két dolgot (mondjuk levegőt vettem utána pedig elpakoltam a tiszta ruhákat). Kori a lovas képpel alszik amit Zsófi hozott nekik.


Tegnap egyedül voltunk egész este, miután Simit levittem a dokihoz igazolásért (addig a Nagypapa vigyázott a többi gyerekre), így ma már mehetett kisvasutazni az ovival.

Berci kapott tegnap este egy kis kimenőt. Nehéz napokat élünk inkább egymás mellett mint együtt. Ő a nagyokat intézi mikor itthon van, én Boldival próbálok boldogulni és közben mindenki elképesztően fáradt ettől az őrülettől ezért aztán sokszor többet kiabálunk (főleg velük) mint kellene és türelmetlenek vagyunk mikor harmadik felszólításra se vonulnak be az ágyba inkább kergetik egymást aztán elesnek aztán sírnak. 


Én éjszaka kétszer két órát alszom körülbelül. 
A többi úgy telik, hogy Boldi ébred mert nem kap levegőt, leszívom az orrát (amikor éjjel egykor felbúg a porszívó úgy érzem az agyamat tépik), aztán kimosom a csövet, visszavánszorgunk az ágyhoz, megszoptatom utána megint szörcsög, megint megyünk orrot szívni, megint kimosom, utána nekem kell wc-re mennem, utána Boldi nem tud vissza aludni ha mégis sikerül általában úgy, hogy fekszik rajtam és elalszik. Ettől aztán én nem tudok mélyen aludni mert félek, hogy leborul és ráfekszem úgyhogy félálomba megvárom amíg nem szörcsög és vissza alszik, majd leteszem magam mellé és próbálok elaludni.
Ez a jelenet megismétlődik kb. két óra múlva. 
Ha nem lenne ilyen taknyos szerintem nem is kelne fel és akkor nekem sem kellene felkelnem és jönni menni turbinát hallgatni az éjszaka közepén. Nem kifejezés, hogy fárasztó, inkább idegtépő önmagában is fáradtak vagyunk ez így már egy kicsit lehetetlen állapot.


Boldi egyébként nagyon édes, napközben jobban alszik éjjel valahogy lecsorog hátra az a sok minden attól nem tud aludni.
Már 4580 gramm és kinőtte a legkisebb rugikat (egyik szemem sír emiatt).


Nimród  a cukiság tetőfoka. 
Ahogy kinéz, ahogy mozog, táncol, bohóckodik és utánozza a többieket. Ma este egy babát büfiztetett mese nézés közben azt hittem megzabálom. 




Ha ő simogatja Boldit és más is odamerészkedik akkor csúnyán ránéz az illetőre majd oda csap és letépi a kezét, hogy csak ő érintheti a "bábá"-t.
Kezd rendesen szótagokat mondani ( a Ninót úgy mondja, hogy Nuni), megtört a jég, hamarosan beszélni fog. 

Kori Simi a szokásos kutya macska barátság de az oviban szorosan összetartanak. 


Elképesztő ijesztő a fejem reggelente szomorú is vagyok emiatt, magamat és a lakást kb. fél 11-re sikerül használható állapotba hozni. 
Harmónia.....na az nincs.
Cuki, hangos, orrfolyós gyerekből viszont jó sok.







 
Vízi csillagok (úszáson tanult és tovább adott mutatvány) 
                                                                                                                                                                

"Vízi kagylók " - Kori úszás után tanította be az öcsiknek


                                                                        Pipivásár