A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. április 4., csütörtök

A tavaszi szünet

Kedden derült ki, hogy egész héten nincs ovi. Úgyhogy felvérteztem magam mert ilyen időben nem könnyű itthon szórakoztatni a bevadult tömeget. Nagyon elfáradtunk mindannyian a Húsvéti látogatásokban úgyhogy kedden mindenki nagyon nyűgös volt (főleg, hogy apa már dolgozott aznap).
Kedden délután könyvtáraztunk egyet (busszal mentünk a szaka esőbe).

A szerda egy fokkal jobban sikerült bár ez a havazás meg eső nagyon nyomasztó így április elején.

Aztán csütörtökön addig kérleltek, hogy kalandozni akarnak mígnem egyszer csak elindultunk fél 1-kor (alvásidőben!) a városba. Busz, villamos, trolibusz (még sosem utaztak trolin ma kétszer is úgyhogy teljes volt az extázis!) villamos és busz.
Megnéztünk egy cipőboltot a gyerekeknek de nem volt kedvemre való a cipők ára aztán felmentünk Évihez és meghívott minket ebédelni, még kávét is kaptam. Viola és Írisz nem voltak otthon, a fiúk kedvükre játszottak Írisz ridiküljével. Egy kis felfordulást hagytunk magunk után de az ebéd és a kávé nagyon finom volt, jó volt megpihenni  3 óra tájékán.
Aztán folytattuk utunkat mentünk a "mamut áruházba"  -ahogy ők hívják - ott a szökőkút, a mozgólépcső és  a lift a fő látványosság. Igazi kalandpark a kis vidéki gyerekeimnek.
Korinak próbáltam nőies szandált venni olyan nagylányosat de nem tetszett neki hogy állítólag" kijön a sarka mindegyikből". Én nem vettem észre de nagyon kényes az ilyenekre, tudom, hogy amit elsőre nem szeret azt később sem fogja jó szívvel hordani (ebben teljesen olyan mint én!). Ha már születésnapra választhat akkor már legyen jó és kényelmes de ennek a lánynak még a superfit 16 ezres szandálka sem volt lábára való (a kis Hamupipőkelábú). Úgyhogy némi mamut nézegetés után 5 óra tájékán haza indultunk a 22-es busszal.

Egy csodával határos véletlen találkozás után boldogan sétáltunk a supi cipős bácsi felé aki közel a házunkhoz dolgozik és akinél egyébként már nagyon sok cipőt vettünk és reménykedtem, hogy a szandálcipő amit csak 30-as méretig gyárt az még jó Kori lábára. Mivel ott kicsit más a számozás így jó lett úgyhogy félre tetettem, holnap megvesszük, vasárnap megkapja a Nagymamáéktól.

A szomszédban a cipő viszont az elégedettségükért volt itt mindenféle bkv járatozás, a cipő csak ürügy volt a lényeg, hogy ma nagyon elfáradtak és élményekkel tele zuhantak az ágyba.