A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. január 3., csütörtök

2013 kezdés

Kezdésnek nem ment Berci dolgozni. Szabadságon van hétfőig, viszont fáj a torka és alig bír felkelni tényleg most piheni ki amit év közben nem tud. Azért ma főzött finom ebédet és játszott a gyerekekkel én pedig fodrászhoz mentem két év után először, most göndörítésre. 6 éve voltam Bettinél utoljára amikor Bercivel először szilvesztereztünk együtt. Most megint kedvem támadt ehhez a kóchoz és tetszik.

Már napok óta néztem a tükörben, hogy valami furcsa rajtam. Hát tegnap ráálltam a mérlegre és a valóság plusz 3 kiló mint szoptatás alatt, így 9-et kéne leadnom, hogy olyan legyek amilyen szeretnék lenni.
Nagyon elszomorodtam, azt hittem én vékony vagyok és kész. De nem, 4 gyerek után már küzdenem kell a karcsúságért és ez szomorú. Mikor annyira szeretek enni, főleg szénhidrátot, micsoda élvezet! Esti film és a nachos a legjobb gyerekstresszűző...
Hát ez van, mától vissza fogom magam, meglátjuk elég lesz e. Szomorú valóság.

Nem küldtük őket oviba a héten. Olyan édesek itthon a fa körül játszanak még mindig, nem hordták el az ajándékokat, minden alvás után összegyűlnek a fa körül és hol az autóban játszanak hol valami mással.
Nem akartam ezt elvenni tőlük, olyan sokat vannak az apukájuk nélkül, ritkán vagyunk csak hatan mert Berci sokat dolgozik hétvégén is. Most így gyengélkedve de pótoljuk egy kicsit a karácsonyfa körül...

Tegnap vendégek voltak, Berci unokatestvére Adri a férje Emőd a gyerekek Anna és Marci. Nagyon szépen játszottak, Simi lelkitársra lelt Marciban ő is csendes félénk kudarckerülő és vékonyka érzelmes fiúcska. Simivel jól összehaverkodtak, autóztak Batmaneztek durvulásmentesen (Nimródot persze nem lehetett kihagyni semmiből...).
Kori pedig Annával nevetgélt és Barbizott jaj de édesek voltak ők is!
Kori megint jószívű volt, egy állatkát Annának adott amit nagyon szeretett volna.
Mindig ezt csinálja, ad, kölcsön vagy örökre, olyan jószívű olyan önzetlen, megható ez.

Kori délután Zoénál volt vendégségben, lányos játékokat játszott anélkül, hogy az öccsei zavarnák, rombolnák. Jót tett neki, Zoé igazi kis társ, mütyűrkékkel szöszmtöltek, itthon ez lehetetlen.

Késő este Zsuzsi jött át beszélgetni, Berci közben Wii-zett (karácsonykor örököltük) és közben majdnem hajnalig csacsogtunk. Jó volt, Zsuzsié a lak, kicsit haza jön ilyenkor, szeretett itt élni. Mi is szeretjük Zsuzsit és a lakást is.

Boldi irtó cuki ezt most Nimród viseli a legnehezebben. Nimród tapad, rámfekszik, össze akar bújni, Bódit lezúzza ha rajtam csücsül, olvasni meg lehetetlen mindkettőnek visítanak, féltékenyek. Most ők csinálják, változó, hogy kire tör rá éppen. Kicsit félek az ovi miatt, ott hagyni Vadorzókát nem lesz egyszerű menet...

Siminek jót tesz az itthoni lét, nevetgél, örül, elég hisztimentes és a családi étkezéseknél ragyog az arca és azt mondogatja, hogy "ez a legjobb nap!".

Ebédnél azt kiabálták, hogy nagyon szeretik Istent és meg akarják ölelni! És, hogy majd a mennyországban együtt megöleljük ugye én is akarom majd? Mosolyogtam.
A gyerekek világa olyan gyönyörű.
Boldog vagyok, hogy ezt a bizalmat megadhatom nekik, hogy tudjanak remélni, hogy ebben nőjenek fel. Szeretik a JóIstent!
Milyen szép ez!