A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. április 22., vasárnap

Pizsamaparty és a Vidámpark


Szegény gyerekek egész héten minden nap látták a mezőn felállított költözős Vidámparkot. Minden nap elmondták, hogy mennyire szeretnének oda menni én pedig minden nap elmondtam, hogy miért nem tetszik az ötlet.
De annyira vágyakoztak és annyira nézték, hogy Bercivel ,megbeszéltük az utolsó előtti napon kimegyünk és vállaljuk és megküzdünk a tízperces boldogságuk után a végtelen szomorúságukkal.

Szombaton délután Viola és Írisz érkezett itt alvós megőrzésre, Éviék is megengedték, hogy kilátogassunk a vursliba, egy, maximum két felülés erejéig. Irtó drága, lehúzós de a gyerekek nem tudják, hogy Apa mennyit dolgozik egy ilyen autózásért. Na mindegy.
Mentünk.


Oda rohantak, kiabáltak ("én erre, én arra!, hurráááá"), aztán megbeszéltük, hogy mire lehet.
Olyan édesek voltak úgy sajnáltam őket, hogy ekkora izgatottság lett úrrá rajtuk.
Azok az arcok, hát ezért megéri komolyan...

Nimród is egyedül utazott, egy pillanatra sem ijedt meg a pörgéstől sőt beleélte magát a vezetésebe, csücsörített a szájával úgy játszotta el, hogy autót vezet.






Először egy körhintára ültek (állatok, autók), utána egy sínen haladó összekapcsolt kocsikból álló vasútszerűségre. Ez jobban tetszett nekik.

Jellemző ki mit választott:

Viola, az első kocsit, ő a vezető.
Kori, egy páholyt (egy dzsip hátulját amin a korlátnak neki lehet dőlni mintha hintó lenne).
Írisz, egy kis rózsaszínű lányos kocsit.
Simike rendőrautót (azt a boldogságot!).
Nimród versenyautót (azt a férfiasságot!).









Amikor eljöttünk csak Simike sírt és kérte mutassam meg neki, hogy tényleg nincs több pénzem.

Aztán játszótereztünk, itthon meg lovas mesét néztek és összevesztek, hogy ki melyik ló legyen, aztán játszottak, fürödtek és rengeteg palacsintát ettek úgyhogy estére mindenkinek fájt a hasa de nagyon jól szórakoztak és hamar elaludtak.

Borúra derű

Az elmúlt hét is szépen telt. Bár Boldi napi ötször ült az inhalátoron de nem volt olyan rémes ez a gyógyítgatás mint hetekkel ezelőtt. Nimród is csupa takony volt de nem romlott.

Új fejezetbe léptünk, lehet, hogy csak napok kérdése és elmúlik de akkor is történt valami: Boldi este 8-tól hajnali 5-ig alszik kb. 4 napja. Ha ez így marad akkor ez egy álom.
Napközben kúszik, tolat, kutyázik ettől biztosan elfárad, eszik négyszer rendeset, szopik háromszor tejet és szemmel láthatóan elég jól érzi magát. Az ekcémája múlóban pedig már kap estére tejpépet.
Olyan boldog vagyok emiatt!



Pénteken elmentünk néptáncra. Délelőtt anyósom a Nagymama jött segíteni: levitte a kicsiket a játszóra és adott nekik ebédet én pedig meglógtam aztán elhoztam a nagyokat az oviból itthon alvásra (pénteken ezt kérik a szülőktől, hogy aki tudja vigye).
Aludtak itthon és délután elmentünk a Művházba táncolni.
Simi megint visszavonulót fújt, Nimród viszont beállt és Kori is. Nem végig, de sokat táncoltak lelkesen.
Nimród kapott egy kis tyúkanyó párocskát nagyon édesen táncoltak együtt, az a kislány türelmesen szeretettel terelgette az én férfias kis mackómat.
Nimród állt zsebre tett kézzel abban a kis kék ingben, hát komolyan mondom, hogy ez nagyon aranyos volt!




Tánc után volt játszóház ahol Simi az ovis társával Kingával játszott elég romantikusan.
Kori igyekezett az idillnek véget vetni - mert mégis csak az Ő Simije és milyen már, hogy mással jobban szórakozik mint vele - de azért békében elvoltak, rohangáltak, csúszdáztak. .
Kinga olyan típus mint Kori csak akkora mint Simi. Viccesek, aranyosak voltak mindannyian.
Kinga anyukája is nagyon aranyos, kedves, sokat nevettünk.




Nimród elképesztő. Mindenki azt mondja, hogy "hú de férfias ez a gyerek", aztán, hogy "igazi kis pasi" és tényleg még a mozgása is, az arca, a testalkata is olyan férfias, hogy csak na!

Csodabogár vagyok a négy kis gyerekkel, hogy tudok négy gyereket elnavigálni, néptáncra vinni, altatni(!) satöbbi, én meg csak mondom-mondom, most szívesebben és lelkesebben mint hónapokkal ezelőtt.
De nem titkolom, hogy néha az őrület határán voltam, vagyok, és biztosan leszek még.

Pár napja történt valami, ez felszabadított egy nagy terhet bennem ami eddig nyomasztott.
Megvilágosodtam és ettől megkönnyebbültem. De erről ennyit...
Berci szerint a ló túloldalán vagyok - de ez a jobbik túloldala.

Most mégis szép ez az egész.