A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. május 9., hétfő

Anyák napi mise

Vasárnap reggel a Budakeszi Templomban volt mise a Fecske csoport részvételével Anyák napja alkalmából.
Kristóf atya ugyan egy szót sem ejtett az édesanyákról sem a gyerekekről (csak mise végén egy mondatot szentelt nekünk), de a kis Fecskék gyönyörű Alleluját énekeltek és a mise legvégén kis műsorral is köszöntöttek bennünket.

Hihetetlen édes és megható volt az a sok kis gyerek a temploma lépcsőn ahogy énekeltek összetett kézzel.
A misét is jól bírták (Kori különösen, figyelt, hallgatott, nézte az oltárt - nagyon édes volt), pont ráláttam mert egy sorban ültünk csak én a bal oldalon, ő a jobbon Vera néni mellett.

A kis köszöntés végén rózsát kaptunk.

Koriban még ma, hétfőn is égett az Anyák napi láz, reggel az oviban a nyakamba borult és mondta, hogy "Boldog Anyák Napját Anya!".
Énekel itthon is, az úton is, mindenhol dalolászik és néha megszólal, hogy: "- Te vagy a legcsodálatosabb, legszebb Anya!" - aztán a nyakamba borul.
Este verset is mondott, ha holnap megint elmondja akkor ide leírom.

Simi is átvette a nagyot mondás művészetét. Ő hozzám bújik és rám néz:
"- Anya, te vagy a leggyönyörűbb, legszebb királynő!".

Na ugye, hogy Anyának lenni jó!

A vasárnapunk Juditéknál

Tegnap vendégségben voltunk Juditnál és Atinál itt Keszin (Emma, Hanna a gyerekek plusz egy pocaklakó), jöttek Krisztiék is Pestről (Blankával, Borival, Zsófival) úgyhogy volt gyerek bőven, meg hangzavar, meg evés-ivás.

A tervezett 11 helyett fél egyre értünk át, de negyed hétig ott voltunk úgyhogy igazán mindenki kitombolhatta magát.

Nimród a teraszon, Simike egy nagy ágyon aludt egyet.
Simi aztán rettegve került elő a hálóból és azt magyarázta, hogy jót aludt de meglátott egy "féjejmetesz titát" amit nekünk is feltétlenül látnunk kell.
Mindenki a félelmetes cica keresésére indult, kiderült, hogy egy fából készült dísztárgy a cica ami az ágy fölötti polcról néz, nem nagy de Siminek éppen elég volt ahhoz, hogy megijedjen tőle amikor felébred.

Vittünk almás pitét - Berci készítette - és kaptunk finom pompost, mákos gubát na meg kávét és üdítőt.

Nimród két korban hozzá illő lányt is (Hannát és Zsófit) megpróbálta felcsípni (simogatással majd kifelé sikongatással a kis házból), többé kevésbé sikerült, Kori sokat babázott, Simit meg a kis házon kívül még a a mini konyha ejtette rabul, többször ki is borult mikor más is birtokba próbálta venni a kis főző-és pakolóhelyiséget.

Nagyon sok kép készült de még nem sikerült lementenem és átválogatnom na de majd egyszer és akkor ide teszem...

Jó volt nagyon!