A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. január 24., kedd

Berci 31

Egyetlen szerelmem, férjem ma 31 éves. 
Korán elment reggel dolgozni miután elvitte a nagyokat oviba, így csak késő délután- munka után-  tudtuk felköszönteni. A gyerekekkel együtt csináltunk tortát (ők díszítették banán karikákkal), rajzoltak neki, Simi pedig egy markolóval rohant elé az ajtóba és átnyújtotta neki, hogy: "Boldog Születésnapot Apa!".
Kori egy nagy családi képet készített amin Nagypapák, Ati papáék és még Tandzsi is szerepel és ráírta, hogy APA.
Nimród csak a pocakjára gondolt amint meglátta, hogy tortát készítünk rohant a székébe és addig ki nem szált amíg Berci meg nem jött és végre felköszöntöttük majd megettük közösen a tortáját. 
Nagyon édesek voltak a gyerekek ahogy izgultak, készültek és körül rajongták a Nagy apukájukat!
Boldi is kedveskedett: két darab hasról hátra fordulós mutatvánnyal debütált.

Szombaton volt egy előszülinapi buli a Pálvölgyi pincében. A három nagy Berci szüleinél aludt, Boldira pedig Veronka vigyázott így két etetés közben én is el tudtam menni pár órára. 
Márkó (Nimród keresztapja) most volt 30 így együtt ünnepeltünk még sok meghívott vendéggel, haverral együtt. Finom vaddisznópörköltet ettünk a hóesésben (mert a bográcsozás a szabadban volt), Berci pedig oly sok év után megint csocsózhatott végre.
Veronka a helyzet magaslatán volt, Boldi sikeresen elaludt 10 körül és csak 2-kor ébredt amikor már itthon voltunk.

Vasárnap együtt mentünk misére, előtte felszedtük a nagyokat a Labiból (ahol unokatesós ottalvós bulizás volt este -Nagypapáék bevállaltak 5 unokát szombat estére!). 
Imre atya prédikációja megint betalált, azt mondta kevés az időnk. Olyan sok erőt ad nekem  ha őt hallgatom, mindig mond valamit ami felemel, ami megragad, reményt ad és túllendít a mélyponton.
A vasárnap nekünk így teljes.

Mise után mentünk Mogyoródra ahol Ati papa várt minket reggelivel. 
Nagyon finom volt és jól esett, megbeszéltük, hogy máskor is így érkezünk majd reggelire.
Az idő és a távolság ellenére Ati papa nagyon fontos ember a gyerekek életében. Mindig nagyon ünnepi amikor oda megyünk. Egy hónapban egyszer igyekszünk össze hozni egy találkozót, hogy az aktuális születés - és névnapokat megünnepeljük. 

Juci mama és Atika is nagyon várnak bennünket. Atika új kameráját igyekezett bemutatni amivel mostanában a filmforgatás fortélyait igyekszik elsajátítani - egészen ügyesen.
Miután Éviék is megérkeztek, a gyerekek összeszabadultak és nagy játék vette kezdetét (Kori, Simi, Nino, Viola, Írisz).
Juci és Apu mindent megtesznek ilyenkor, hogy finom ebéd kerüljön az asztalra. Nem kis vállalkozás mikor megszálljuk a mogyoródi lakot de szórakoztató és vicces is, hogy 6 év alatt 6 kicsi gyerek lepte el a házat.
Attillák névnapját, Boldi névnapját és Berci születésnapját ünnepeltük.

Nimród nagyon szoros köteléket ápol Ati papával ami örömteli mert viszonylag ritkán találkoznak. Egyfolytában oda rohant Apu ölébe és Ati papázott (hozzá simult és azt mondogatta, hogy "Ati papa, Ati papa" - rajongása viszonzásra talált: "Ninókám, Ninókám!").

Hazafelé Kori ezt mondta:
- Anya én szeretnék Ati papáéknál lenni.
- Jó majd újra megyünk nemsokára.
- Nem! Én úgy értem, hogy szeretnék ott élni.
- Jó Kori de miért?
- Mert ott mindig van sütemény!
- Kori, ott akkor van sütemény amikor mi megyünk, miattatok csinálják Ati papáék, hogy örüljetek.
- Jó akkor hívd fel és mond meg neki, hogy máskor együtt csináljuk a süteményt, én ott akarok állni Ati papa mellett és együtt csinálni vele a süteményt. Ezt mond meg neki, hogy máskor várjanak meg vele!....

Berci ünneplése  ezennel nem ért véget, vasárnap a szüleinél folytatjuk Nimród 2 éves születésnapjával együtt.
De jó lesz!