A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. november 16., szerda

Nimród EQ-ja

Nimród a szuper - érzelmi intelligenciás 21 hónaposunk.

Hétfőn Péter vigyázott a kicsikre amig elmentem az oviba a nagyokért. Sírt amikor indultam de megkértem, hogy ne sírjon hanem vigyázzon Boldira, erre bemasírozott a szobába.
Mikor vissza értem nevetve jött ki elém és Péter mesélte, hogy játszottak a szobában és Ninó többször kiment Boldihoz, leült a járóka mellé beszélt hozzá majd vissza ment játszani. 
Szóval vigyázott rá ahogy kértem.
Első mondata egyébként: "De dí!" , azaz Ne sírj!, ezt akkor mondja amikor simogatja és Boldi éppen nyekereg.

2 hete a Müllerbe vittem Ninót a többiek éppen betegek voltak és Zsófi vigyázott rájuk. Ninó nagyon örült a programnak, kifelé a kocsiba kapott a kezébe egy újságot. Lapozgatta, majd megtalálta a fiús játékokat (lego várat, lovagokat) és el kezdte mutogatni és mondta, hogy Mi-mi, Mi-mi ami azt jelenti, hogy Simi (hozzá teszem, hogy Siminek egy ilyen legós játéka sincs de Ninó szerint örülne neki).

Ma reggel csak Kori volt itthon, Simi oviba ment. Nimród későn ébredt, meglátta Korit majd azonnal mondogatni kezdte, hogy Mi-mi, Mi-mi (Simit kereste).

Szeret velem teregetni, adogatja a ruhákat és felfelé kunkorítja a nevek végét amikor kezembe ad egy -egy bugyit, zoknit, bodyt és egyenként mondja, hogy Mi-mi, To-ti, Pá-pá, Bó-di, Ná-ná, bádííííí...

Egyébként ragaszkodó, bújós, amikor Koriékat hívom valamiért, hogy puszit adjak mert aranyosak voltak, ügyesek, önzetlenek, elpakoltak akkor Ninó az első aki oda rohan és kitúrja a többieket az ölelésemért. 
Amikor pedig az oviba beérünk Koriért és Simiért akkor ölelgeti őket de nem olyan gyengéden hanem azzal a vadulós fejével amit annyira szeretek.

Sokat civakodnak és hangosak de akkor is hangosak amikor szeretgetik egymást. 
Szeretnek elzuhanni a földre, hogy Kori van alul, Simi rajta és Ninó rájuk veti magát és szétterül rajtuk.
A kedvencem mikor hárman megölelik egymást, vigyorognak, vadul szorítják egymást de fotózni nem lehet őket mert akkor azonnal elkezdenek teljesen mást csinálni.

Az óvodai dalokat és a hozzá való koreográfiákat Nimród ugyanúgy csinálja mint testvérei  - még akkor is ha nem nagyon érti miről van szó - táncol, lengedez (Talpra felállni kis magyarok, Fúj a szél őszi szél).

Tegnap az oviba Boldit is vittem, letettem a fal mellé a kis ülésében és a többieket öltöztettem amikor Nimród észre vette, hogy az egyik óvónéni lehajolt Boldihoz és nevetett rá és beszélt hozzá. Ninóka kétségbeesett hangon Bódizott és mutogatott amíg el nem magyaráztam neki, hogy csak megnézi a néni és nem bántja. Ninó ekkor megnyugodott.

Ezt a Ninókát meg kell zabálni!

Ovizás és vendégek

A Babakalózóm ma önként, egyedül ment oviba. Kori reggel rosszul érezte magát és mikor felmerült, hogy akkor ne menjenek ma akkor Simi felszólalt, hogy ő szeretne menni mert ő félelmetes és bátor Pókember meg Kalóz és azok nem félnek az oviban. (Nem tudom Pókembert honnan ismeri, tőlünk biztosan nem.)
Úgyhogy Simi nekivágott egyedül, hogy szembe nézzen a félelmeivel.
Berci vitte, állítólag nagyon jókedvűen öltözött de amikor indultak kezet mosni akkor kicsit megtorpant...most izgulok érte.

Tegnap 6 gyerek utazott a kocsiban. Anita gyerekeit (Virágot és Ágot) is én hoztam el, mert jöttek játszani.
Kori úszni volt az ovival. Tegnap reggel bánatosan mesélte, hogy úszás után mindenki visz valami finomságot és ő hiába kutakodott a táskájában, nem talált semmit. Mindezt kedden reggel, úgyhogy mehettem kakaós csigát kutatni délelőtt, meg kulacsot, hogy neki is legyen finomság amikor kijön a medencéből. Délben bevittem az oviba, beletettem a táskájába és Ildi néni elmondása szerint nagyon boldog volt, hogy végre talált valamit ő is!
Ha már ott voltam Simit haza hoztam aludni, majd fél négykor újra útnak indultam 3 gyerekkel és elhoztam még 3-at az oviból.
Itthon aztán estig tartó vadulás meg őrület meg kergetőzés kerekedett. Nem sok játékkal játszottak inkább egymással (kalózosat meg zenekarosat).
Nimród csatlakozott a fiúkhoz mindig rájuk vetette magát, Ágoston először döbbenten figyelte az eseményeket majd elfogadta, hogy Nimród így játszik velük.
Simike felszabadult, szerintem a jól sikerült tegnap estének tudható be ez a ma reggeli bátorság, azt mondta, hogy megy az oviba a barátaihoz akik: Ágoston, Virág és Anita.

Tegnap Kori nagyon édes volt amikor haza értünk, rögtön magyarázott, fontoskodott, hogy mit hogyan kell csinálni, azonnal szoknyába öltözött Virággal mutogatta, hogy mivel hogyan játszanak. Terelgette a vendégeket, kakaós csigát kínált hangosan, ("Ki kér?" "Gyertek van ez is!" ). Nagyon édes volt, így jött ki rajta az izgalom, mert már nagyon régen játszottak együtt Virivel.
A legjobb az volt amikor a lányok énekeltek, meg szintetizátoroztak aztán jöttek a fiúk akik egymás mellé leültek a fotelba és doboltak a lábukkal meg ütötték a taktust. 
Nagyon-nagyon cukik voltak!