A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. április 5., hétfő

"Szabad-e locsolni?"







Kori nagyon készült a hétfői napra. Már szombaton arról beszélt milyen jó lesz mikor meglocsolják a fiúk és ő adhat nekik tojást. Mivel anyukámékkal csak szombaton találkoztunk ezért Tibi már akkor meglocsolta (előre) és Kori fülig érő szájjal hozta a piros tojást amit festett és kínálta Tibinek. Mikor elmentek azt mondta boldogan: "Anya, illatos lett a szagom!".

Ma reggel Apa, Simi és Nimród meglocsolták a lányokat (azaz Korit és engem), majd extra gyors elkészülés után átmentünk a Labanc utcába. Oda gyűlnek Nagypapa barátai a "Fiúnapos férfiak", valamint a család többi fiú tagjai és körbejárják a házat és ahol lányt találnak azt meglocsolják. Szerencsére nem késtük le a nagy "programot". Kori felült egy nagy bár székre és onnan várta a locsolóit, szerencsére jó sokan voltak. A versikék után lesütött, pillogó szemmel, lányos szégyenlősködéssel azt mondta minden fiúnak: "Igen, szabad!". És boldogan tartotta a kis fejecskéjét a fújásra és utána nyújtotta a kis tojásos dobozkáját az általa festett piros tojásokkal. Egyszerűen tündéri volt ahogy átélte ennek a népszokásnak a jelentőségét és nagyon boldog volt mikor újabb és újabb versekkel és illatokkal jöttek hozzá a fiúk. Mindig felmászott a magas székre mikor jött valaki és ott várakozott. Egyszerűen csodálatos, hogy van egy lányom aki már most olyan lányos a szép frizurájával, a kis szoknyájában, a csábos pillantásával, a szemlesütésével és még sorolhatnám. Angyalian várta a locsolókat!

És csodálatos, hogy vannak fiaim is és az egyik már olyan "nagy", hogy ő ma már tudott menni az apukájával egy kisebb locsoló körútra. Igaz, hogy többször elaludt az út során - olyan kis édes, hogy bír 2 évesen ennyiszer elaludni - de hősiesen fogyasztott mindenhol valami finomságot, többnyire tojáskát de valahol levest is, majd teljes apa függőségben tért vissza hozzánk, a locsoló váró lányokhoz a Labanc utcába. Nagy családi összejövetel volt a Nagypapáéknál (Nagypapa nélkül mert ő locsolókörútra ment), mindenki hozta amije volt (mármint étel finomságokat) így össze jött egy hatalmas gazdag ebéd. A fiúk később csatlakoztak, Berci és Simi, Nimród leendő keresztszüleivel (Márkóval és Reginával) tértek vissza délután. A gyerekek rohangáltak, játszottak, a felnőttek beszélgettek, mindenki evett-ivott és nagyon-nagyon jól érezte magát.
Nagyon szép Húsvét volt.