A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. augusztus 2., kedd

37 hetes 3 napos Pötty

Amikor Pöttynek a Pötty nevet adtam még nem tudtam, hogy ez a 37. héten is nagyon helytálló lesz.
Ma voltam ultrahangon. Ez a kis negyedik 2 héttel kisebb a koránál, körülbelül 2800 gramm és a méretei alapján 35 hetes 2 napos.
Még be vannak dobozolva a testvérei leletei de emlékeim szerint mindegyik nagyobb volt már ekkor legalább egy héttel, Nimród kettővel is. Simi talán pont akkora volt mint lennie kellett, de kisebb és ilyen pici még egyik gyerekünk sem volt az utolsó ultrahang szűrésen.
Ettől az információtól még szerethetőbb lett ez a kis fiúcska akit pár héten belül meglátunk és haza hozunk. Ma a klinikán nem volt bennem olyan félelem a szülés miatt mint múlt héten, talán pont ezért mert tudom nem lesz 4 kilós mikor megszületik.

Beültem ctg-re, 20 perc alatt sikerült túl lenni rajta, köszönet a büfés szendvicsnek és kávénak.
Berci értem jött, vissza vitt Ibiékhez ahol a gyerekek voltak reggel fél nyolc óta. Ibiék háza a nyugalom szigete, egy hangos szavuk nem volt állítólag, kezdek rájönni, hogy miattam vadak és hangosak én vagyok ilyen harsány és szélsőséges és ez átragad rájuk.
Nyugodtan játszottak Benivel és Annával. Béci még motorozni is elvitte Simikét, Ibi pedig főzött nekik ebédet és ők nem veszekedtek és nem hangoskodtak, még Ninó sem.

Kori azt mondta, hogy ő szeretné haza felé fogni Pöttyöt az autóban. Ha nem is teljesen lesz így de valahogy biztosan mellette lesz majd szorosan. De én úgy érzem ez még bőven 3 hét mivel Pötty fel alá mászkál a hasamban, mintha kergetne valami kis játékot, ide-oda ugrál nagyon sok helye van még én nem hiszem, hogy előre siet majd.
Azért holnap el kezdem kimosni az újszülött ruhákat...

18 hónapos Névnapos

Nimród augusztus elsején betöltötte a másfél évet, és a neve napját is ekkor tartjuk.
Vasárnap egy kicsit előre hozottan ünnepeltük Ati papánál Mogyoródon, aztán hétfőn itthon a kis IKEA székkel felköszöntöttük.
Egyik gyerekünk se kapott még ilyen praktikus ajándékot a névnapjára, de most így alakult, azért szemmel láthatóan nagyon örült a kis trónnak - most már nem kell harcba szállnia az ülőhelyéért a gyerekbirodalomban.



A hétfő az ünnepek ellenére elég zajosan telt, rengeteg civakodás, harapdálás, hajtépés, lökdösés jutott mindenkinek, elég cikisen ebbe a vadulásba érkezett meg Markolt Orsi a férjével Barnival és 3 gyerekükkel Dombival, Hangával és Marcival. Orsiék 1 évben egyszer jönnek haza Hollandiából és akkor útba ejtenek minket és holland finomságokkal halmoznak el bennünket, ezenkívül egy kicsit beszélgetni is szoktunk arról ki hogyan boldogul itt és ott.

Nimród néhányszor megütögette a vele egy idős Marcikát amit azonkívül, hogy nagyon szégyelltem, nehezen hárítottam. Ninó felveszi a kesztyűt a vele hasonló méreteket öltőkkel, nagyon hamar és drasztikusan le akarja rendezni, hogy ki az úr a háznál. De hát az én gyerekem ne püfölje másét úgyhogy ezt nem hagyhatom, ebből aztán sértődés van és nekem is jut néhány legyintés - amit szintén nem hagyok.
Azért Koriékat sem kell félteni ha kell egy kis vadulás és üvöltés ők más módon de legalább ilyen hangosak.
Azért jó volt csak nekem kicsit stresszes az ilyen vendéglátás, kivel mikor mi történik körülöttem, nem egyszerű.....

Délután Anitáékat hívtam át csodálkozni, hogy milyen szép nagy helyen lakunk. Anita bújócskát kezdeményezett a gyerekekkel ami szintén kicsit stresszesen telt, a vadulás, sértődés ekkor sem maradt el bár lehet, hogy csak most érzékelem ezeket a dolgokat sokkal súlyosabbnak mint amilyenek valójában. Egyébként aranyosan játszottak és még az ízetlen kukoricát is szépen megette mindenki.

Nimród másfél éves, a legédesebb Óriáscsibe azzal a nagy szöszös fejével, a legvadabb harcos a maga 18 hónapjával, a legmacisabb kisfiú közel s távol, a legédesebb "mámá"-zó és a legBercisebb arcocska amit valaha láttam.
A Nimród név jelentése: nagy vadász, lázadó.
Azt hiszem ezt jól eltaláltuk.