A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. április 2., hétfő

A kicsik

Nimród főz, Boldi nézi (neki csak a hajszárító jutott).

Boldi 7 hónapos

Tavaszi szünet

Ma azért felhívtam Anita óvónő barátnőmet, hogy biztosan szünet van e az óvodában miután mindenki hüledezett, hogy egész héten nincs ovi.
Tényleg szünet van, - össze vont csoportokkal -  úgyhogy gyerekmegőrzőbe nem viszem be őket, annál talán értékesebb ha együtt vagyunk itthon.

Kétségkívül nagyon hosszú és fárasztó így egy nap de vannak nagyon szép és meghitt pillanatok és vannak hangos kiabálós időszakok is.
Egészen jól játszanak együtt amikor olyanjuk van, lovagozás, zenélés, Barbizás, társasozás, gyurma és rajz.
Vagy hangoskodás, játékszétdobálás, veszekedés.

Boldi kicsit nehéz időszakban van. Rendszertelen az alvása, viszont elkezdett jól enni és ettől nagyokat alszik, csak éppen kiszámíthatatlan hogy mikor.
Nagyon magasra felnyomja magát mintha fekvőtámaszozna, viszont a forgáson kívül más attrakciója nincs egyenlőre és ezt elég hamar megunja a földön.
Az asztalunknál helyet kapott, Ninó átadta a babaszékét és egy nagyfiúsabba költözött. Így Boldi is helyet foglalhat nagy családunk étkezéseinél - ilyenkor nagyon elégedett.



Virágvasárnap az Irgalmasokhoz mentünk. Nagyon nehéz ott részt venni ennyi kisgyerekkel, nem tudunk figyelni és megfékezni őket. Nehéz ráhangolódni arra amit nem is hallok ettől ideges vagyok aztán meg szomorú, de bízom benne, hogy átmenti és hamar vége lesz a széthúzásnak (most Ninóval a legnehezebb a misén - bomlaszt).
Imre atya megint oda mosolygott "Szelídkére" és kis keresztet osztott a gyerekeknek - na ilyenkor megérkezik bennem is a béke és a nyugalom.

Berci barkát tett a konyha ablakba, - azt mondta Imre atya jól látható helyre tegyük - most az utcáról kitűnően látszik főleg mikor a nap is oda süt.

Vasárnap délután felköszöntöttük Berci szüleit, 34. házassági évfordulójuk alkalmából.
Vacsoráztunk, koccintottunk és fogadtuk a házból még érkező ünneplőket.

Berci biciklivel szeli át az erdőt mostanában, így ő azzal jött és ment, mi pedig a kocsival amibe még épphogy beférek a gyerekekkel.

Szünetben játszóterezés lesz a program amíg az idő engedi.
Aztán persze tojást is festünk ha megjön a fizetés.

És közeleg egyetlen lányunk születésnapja ami egészen pontosan ugyanúgy mint 5 évvel ezelőtt, Húsvétvasárnapra esik.