A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. október 5., szerda

Szemklinika és egyebek

Tegnap elolvastam a napi evangéliumot ami a gmailem-re jön és eléggé elszégyelltem  magam. Csak dolgozom és szenvedek ahelyett, hogy leülnék egy kicsit és Istenre figyelnék ebben a nagy zűrzavarban. Megpróbálom tényleg. 
Ma pedig ugyanezt láttam a kocsiból a klinikára menet. Mindenki megy sőt rohan éli az életét próbál boldogulni és a lényeg mégis mindenkinél ugyanaz...
Bercit traktáltam is kicsit megint ezzel az egyszerű mégis fárasztó gondolatmenettel, hogy mire jó ez az egész. Kívülről olyan nevetséges ha meg benne vagy akkor csak sodródsz próbálsz túlélni. 
Na de hagyjuk ezt nem vagyok én ilyen okos, hogy megértsem mi ez az egész...


Ma Boldizsárnak megcsinálta a szemét Sényi Katalin doktornő aki tavaly Nimród könnycsatornáját is átszúrta ("Öreg néne őzikéje" - mondta mikor meséltem, hogy tavaly is voltunk már nála). Nagyon aranyos és lelkiismeretes orvos, ma kiderült öt lánya van. Türelmes, kedves, ügyes és aranyos a Tömő utcai szemészeti klinikán. 
Boldinak a bal szeme 2 helyen, a jobb egy helyen volt eltömődve, kitisztította és rendben lesz, ha meg nem akkor hívjuk (megadta a mobil számát) és kontroll.
Ettől is szörcsögött éjszaka Boldi, ha rendbe jön akkor az is el fog végre múlni és kapni fog levegőt.
Berci bírta, én ültem kicsit távolabb, a szokásos mérgelődés Bolditól de az egész nem volt több mint két perc.


Tegnap óta Simi semmi tünetet nem produkált de azért itthon tartottam,  de Kori viszont hasfájással kapott ma kimenőt az oviból.
Nagymama jött hajnalban vigyázni a nagyobbakra, így el tudtunk menni csak a kicsivel, jó volt Bercivel kettesben gyerek sírástól mentesen végig gurulni a rakparton. 
Végre beszélgettünk is, senki nem kiabált közbe, hogy "figyelj Anya!", latolgattuk a lehetőségeinket, hogy kimeneküljünk ebből az elviselhetetlen rablásból a frankhitelből. Nem sok esélyünk van de ha ez az út akkor tudom, hogy a Gondviselés megsegít minket mert eddig mindig így volt nagy ügyekben. Ha meg benne maradunk mert nincs más megoldás akkor is lesz valahogy főleg ennyi gyerekkel.


A mélyből egy kicsit kijjebb evickéltem és ez most nagyon jólesik.