A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. január 24., csütörtök

Berci 32

Úgyhogy ma szabadnapot vett ki.
Ezaz!

Ma az volt, hogy Berci elvitte a nagyokat oviba. Aztán hozott péksüteményt azt megettük kávéval a felét Boldi nyúlta le az asztalról. Nagyon tetszett neki, hogy hárman vagyunk itthon: a család.
Aztán Berci dolgozott a képekkel a gépénél én meg pakolásztam, rendet raktam.
Délután mentünk a nagyokért, teljes volt a boldogság, hogy Berci hozta ki őket délután (ilyen talán egyszer volt a 3 év alatt).
Aztán az autóban a kezdeti szomorkodást vidámság váltotta fel mikor ugyanis megtudták, hogy nincs meglepetés legörbült a szájuk aztán szélesre nyúlt mikor Berci mondta, hogy irány a cukrászda.
Beültünk, Kori és Simi 10-10 dkg gumicukrot választottak (mi mást a süteményes boltban - de ma mindent lehet), Nimród egy MARCIPÁN MIKULÁS CSIZMÁT (hát ez egy őrült!), Boldi meg kapott egy kókuszgolyót, a felnőttek meg sütiztek.
Aztán haza, előkészültünk az esti lelépéshez.
Péter megjött 6-ra, átadtam a terepet, Bercivel elindultunk Először munka és lelki táplálék: ökumenikus imahéten minden este fotózza az eseményeket. Ma evangélikus imaházban baptista lelkipásztor beszélt. De imádkozott, megáldott katolikus pap és metodikus és egy református lelkész is.
Érdekes volt. Befogadó vagyok olyan szempontból amiről a mai elmélkedés is szólt, hogy minden keresztény oda tart ( a mennyországba) mindegy hogy hova jár. Ez így van. De az, hogy hol érzem otthon magam, hova járok lelki táplálékért azt már mindenki maga dönti el. Nem könnyű ebben a világban, egyre nehezebb oda fordulni. Meg kell próbálni nagyon...
Volt egy kis agapé pogácsával, sütivel, üdítővel.
Utána autóval bementünk a Moszkva térre és igaz, hogy már akkor nem voltunk éhesek mikor elindultunk de akkor is akartunk enni. Úgyhogy 3 helyre is beültünk mindenhol ettünk egy kicsit és nagyon- nagyon jó volt.
10-re megígértem Péternek, hogy haza jövünk.
Azt mondta minden rendben ment a fektetésnél, senki nem hisztizett.
Azért nem rossz az, ha más fekteti őket....