A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. augusztus 13., kedd

Nyaralás

Olyan jó itt, hogy nehéz róla írni mert nem adja vissza az érzést.
Azért mégis néhány pontban a jó dolgokról.

1. Boldika meggyógyult, a Fromilidet szépen beszedte, arra már nem volt allergiás.
2. Megcsináltuk a kertben a medencét és pancsoltunk abban az irtózatos melegben ami a múlt héten volt.
3. Boldi leszokott a cumiról, ami azért örvendetes mert amikor ide jöttünk még éjjel-nappal lifegett a szájában, de miután kétnaponta szétrágott egyet és az egyik este anélkül aludt el így elérkezettnek láttuk az időt a felejtésre. Azóta sem kérte, nem kereste viszont mellette kell lenni az elalvásnál (ami még mindig jobb mint kétnaponta cumit vásárolni).
4. Nagyon jó volt a kánikula, minden nap kimentünk csobbanni a hajóról de nagyon örültünk amikor péntek este megérkezett az enyhülés.
5.  Kori a 3. alkalommal már karúszó nélkül ugrált a hajóról a mélybe, majd ott ide-oda úszkált teljesen egyedül embertől hajóig és vissza. Elképesztő bátor és nagyon ügyes.
6. Simi 3. alkalommal merte elengedni karúszóval a hajót és minket és csak akkorra hitte el, hogy nem süllyed el, onnantól viszont már ő is beugrott és úszkált egyedül (karúszóval).
7. Nimród egyáltalán nem volt hajlandó bejönni a hajóról a Balatonba (csak a strandon) pedig mindennel próbáltam meggyőzni és lefizetni de hajthatatlan volt, nagyon félt.
8. Boldi egy rettenetesen hatalmas vízicsibe. Számára nem volt kérdés, hogy pancsol e. Berci és a Nagypapa kezében karúszóval elüldögélt a mély vízben és nem is lehetett kiszedni amig el nem indultunk hazafelé.
9. A gyerekek 8 és 9 között kelnek minden reggel, ami nagyon örömteli mert így mi is minden nap kialudhatjuk magunkat.
10, Berci apukája minden nap főz ránk. Nagyon sokat és nagyon finomat. Az anyukája is mindenben segít. Így egyfolytában el vagyunk látva aminél csodásabb ellátást nem is kívánhatnék magunknak. Tudom, hogy fárasztó és sokba kerül de ezt sosem érzékeltetik velünk jószívűen nyaraltatnak bennünket, túl jó dolgunk van. Nagyon hálásak vagyunk ezért!
11. A gyerekek nagyon boldogok, nagyon élvezik, hogy a Nagypapával és a Nagymamával lehetnek.
12. Boldi rengeteget beszél, gyönyörűen mindent mond. Kicsit pösze előre dugja a kis nyelvét amiért megzabálom mert nagyon babás és nem is mindig értem de addig mondja amig bírja.
13. Korinak kiesett az első foga fogmosás közben jött ragyogó arccal és szorongatta kezében az apró fogacskát. Nem gondoltam, hogy ennyire mélyen érint a dolog de azóta is emésztem az érzést (pedig pár nap már eltelt), hogy még csak most született és itt van fog nélkül az iskola kezdés küszöbén az én kicsi lányom. 
14. A kis ötödik ugrabugrál odabent, éli világát és már 23 hetes.
15. Tegnap volt a 7. házassági évfordulónk és már 8 éve, hogy először megláttuk egymást a csopaki kikötőben...

Azért rossz dolog is történt: Berci elesett a bringájával amikor egy kőfejtő mellett jött le és szétvágta a bal tenyerét (ő bal kezes) meg kissé össze is zúzta magát itt-ott úgyhogy most itthoni rehabilitáción van. Nem kellett össze varrni a tenyerét csak össze kapcsolták ragasztóval de fájnak a csuklói és nem nagyon tudja használni. A gyerekekkel azért tud játszani meg foglalkozni annyira nem szörnyű a helyzet csak fáj neki. Én viszont nagyon örülök, hogy nem esett nagyobb baja mert mindenféle eszembe jutott, hogy mi történhetett volna még.

Képek is lesznek, de későre jár már úgyhogy befejezem.