A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. szeptember 7., szerda

Lefelé

Akkor kezdem...
Berci azt mondta, hogy ne sírjak hagyjam abba ilyen ha valakinek gyereke van.

Korinak csupa seb a szája belül. Egész nap mondta, hogy fáj és nehezen eszik, be is ecseteltem pár hólyagot amit láttam és ő hősiesen tűrte, aztán öblögettünk is délután. Este már nem bírt enni, a lámpával bevilágítottam a szájába, hogy bekenjem és nem értettem hogy nem ájult még el a fájdalomtól: az egész szájürege csupa hólyag, aftavírus, még hátul a garatjában is. 
Mennyire fájhat neki ő meg azt mondta mikor ecseteltem, hogy "anya nem fogok sírni, jó?" meg, hogy "kibírom sírás nélkül" - csak hogy a kedvemben járjon. Megszakad a szívem miatta.
De ez csak az egyik.


Simike talpán furcsa piros pöttyök jelentek meg. Mindkét lábán néhány darab. Berci rámondta, hogy gomba. Én meg rosszul lettem hogy lehet az én 3 éves gyerekem gombás? Rettenetes. 
Holnap reggel irány a doki, majd ő mindent megnéz, megmond, orvosol.
Bár tudom, hogy Kori szájára Tantum spray meg idő kell semmi más nem segít azért az a hólyagos mandula elég ronda. Estére adtam neki fájdalomcsillapítót hátha nem lesz nagy baja.


Simi pöttyei ismeretlen eredetűek és aggasztók. 
Nem bírom...


Nimród még mindig hasmenéses, a Smectától egészen furcsa színben pompázik a pelusa...
Idő és diéta, tudom én. De egyfolytában babázni akar, meg fogdosni, puszilni és végig sértődik mikor kicsit távolabb ültetem. Jogos. 
Ja és a homlokán van két kis szemölcs (molluscum c.), amit a nyalogatással szintén simán át fog adni Boldinak, csak idő kérdése. Kori és Simi már átestek ezen  1 éves korukban, de Boldi most szabad préda, menthetetlen  mert csak úgy lehet kezelgetni, hogy Svédcseppet kenünk rá, és a saját immunrendszere legyőzi majd. Gyerekbetegség, ártalmatlan de vírus. Szabad a pálya...


Továbbá...
Boldi úr a szemére Tobrexet kap hétfő óta, mivel ő sem maradhatott ki az összes gyerekünket érintő újszülöttkori szemgyulladásból. Mindegyik kapott Tobrexet, Nimródnak könnycsatorna átfúrása is volt, Boldi is el kezdte produkálni a tüneteket így ő is megkapta a szemcseppet. Ma estére az egyik szeme feldagadt, láthatóan rosszul reagált valamire, gondolom a szemcseppre, holnap abból is újat iratunk.


Legszívesebben kiabálnék, hogy MIÉRT PONT MI?, nem lehet egy perc nyugtom se, egy perc örömöm se, gomba, afta, ödéma csupa gusztustalan szó és ronda jelenség és mindez az én gyerekeimen. 

És akkor itt jön amit Berci mondott mikor meglátta, hogy fel alá járkálok a lakásban és azt mondogatom, hogy nem bírom tovább de én akkor is mérges vagyok és dühöngök meg bőgnöm kell mert ez nem igazság. 


Vége a beszoktatásnak, ennyi volt az ovi egy időre, holnap az orvosnál fognak dekkolni Bercivel és én  nem tudom jövő héten hogy fogom csinálni az újszülöttel, Nimróddal, császársebbel, az ovisokkal...