A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2012. április 8., vasárnap

Húsvét vasárnap

A szombati esti feltámadási vacsoránk nagyon szép és meghitt volt. Kaptunk Berci apukájától sonkát, kaszinótojást, bejglit, Anyukámtól süteményt úgyhogy el voltunk látva szerencsére ezzel nem kellett foglalkoznom. Elég volt, hogy előtte 2 teljes napig takarítottam, hogy a lakás minden szeglete ünnepélyesen ragyogjon szombatra. A gyerekek nem könnyítették meg a takarítást, számomra lehetetlen hasznosan bevonni ennyi kicsit. Boldi meg üvölt, azt hiszem a foga jön nagyon fájdalmasan éjjel-nappal.
A közös ének és vacsora után letettük a gyerekeket, Berci pedig fotózni ment (nem önszántából!) este 10-re a feltámadási misére. Valamikor kettő körül érkezett meg és még képeket kellett leadnia - no comment.

Éjjel alig aludtam, annyira izgatott voltam a mai nap miatt. Vártam a reggelt, hogy felköszöntsük az ünnepeltet, izgultam, hogy mennyire fog örülni (mert azt tudtam, hogy fog).
(Fél 8-ra mindenki ébren volt).
Korit felköszöntöttük megkapta a rég áhitott Celestia hercegnőt amire mindig azt mondtam, hogy hát ezt sajnos nem kaphatod meg. De múlt hónapban leértékelték a müllerben és meg tudtuk venni!
Annyira örült, hát még amikor rájött, hogy beszél is és csillog a szárnya és mozog.
Kapott még egy titok bőröndöt pegazussal amit 3 hónapja nézett ki a papír boltban de azt mondtam, hogy majd a névnapjára (születésnap lett belőle) egy kis tündér playmobilt egyszarvúval és egy számolós kártyajátékot.
Simi kicsit depressziós lett, hogy nem ő az ünnepelt de azért nem tudta teljesen elrontani a hangulatot, kis idő múltán megbékélt.

Köszöntés után siettünk misére, sikerült megint egy kicsit elkésni. Nem értem hogy csináljuk ezt, de egyszerűen nem érünk oda soha. Tudom mi a megoldás de nem megy. Majd, idővel, ha legalább egy fel tud öltözni egyedül menetfelszerelésbe.
De ott voltunk és megint kaptunk biztatást, szeretetet, figyelmességet.

Ebédre a soroksári Dédihez mentünk ahol Berci apai ágán az unokatestvérei és azok férjei, gyerekei gyűltek össze családi ebédre. Megint babák érkeznek, egy nyáron, egy kora ősszel. Mindig örülök az ilyen hírnek.

Délután a Labanc utcai kertben találkoztunk, ez a mai nap volt a legjobb mindenkinek, hogy jöjjön a nyuszi!
Keresgélés, öröm, borzasztóan erős és hideg szél.
De jó volt, gyűjtögettünk a kosárkákba és mire jól megtelt mindenkié, meg is fagytunk úgyhogy bementünk a házba ahol Kornélia nagy családi köszöntése vette kezdetét.




 A hatalmas ajándék egy baba bútor készlet volt, amihez egy baba is érkezett.
Fiúk, lányok, mindenki megrohamozta a kis babaszobát és egész este azzal játszottak.Berci nagybátyjának a feleségéé, Katié volt gyerek korában (még az apukája készítette), most hozzánk került.
Kori nagyon örült, ilyenben még nem volt része, elvarázsolta, hogy kis lakása van a göndör hajú szöszi babát. Rögtön szeretne hozzá egy barna barátnőt is mint a Pöttyös Panniban Tamara és Panni.


Kapott még egy sütis társast Nagymamától és Nagypapától, egy szoknyát, tapi nadrágot, Orsiéktól rajzfelszerelést, és még könyveket, Borcsitól csattot, lányos titok dobozkát.
Nagyon örült, fel sem fogta, hogy ez mind az övé.

Hatalmas dínom dánom volt egész nap. 
Éljen soká Korinka!

Kornélia öt éves

Földi életem legnagyobb csodája, hogy anya lettem.
Kornélia születése a legnagyobb élmény volt az életemben.
Azok után főleg, hogy két évvel előtte egy műtét után azt mondták úgy néz ki a dolog, egy sem lehet...
Másfél évvel utána a feltámadási vacsora után (amit Berciéknél ültünk), éjfél tájban éreztem először, hogy elindul.
Aztán még 20 órát kellett várnom és szenvednem, hogy világra jöjjön Húsvétvasárnap este 9 órakor a mi kislányunk.

Ő az első csoda.
Olyan régen volt és mintha tegnap lett volna.
Nehéz volt, a születése is és az utána következő hónapok.
Sokat sírt, sokat sírtam de elmúlt és sok mindenre alig emlékszem a nehézségekből.

Hálás vagyok Istennek, hogy oda adta nekünk Őt.
Köszönöm, hogy velünk van, hogy szerethetjük.
Mert gyönyörű, mert okos, intelligens, kedves, jószívű, humoros és lány.
Az egyetlen lányunk, Kornélia 5 éves.



Isten éltessen sokáig kicsi Nagy lányunk!