A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2013. július 31., szerda

Boldi: 39 a negyvenben

Hétfő éjjel belázasodott Boldi. Nagy kiabálásra ébredtem, gondolom rosszat is álmodott mert magas láza volt. Meg kellett vele beszélni, hogy nyugodjon meg, kap gyógyszert, meg inni utána aludjon mellettem. Szépen válaszolt, hogy "Jó, Jó" és lassacskán megnyugodott.

Kedd délelőtt lementünk az orvoshoz, szerinte megfázott (kánikulában?) vagy egy kis vírus de szerinte nem hugyúti fertőzés - amire én gyanakodtam - . Lázcsillapítás, meg folyadék, c- vitaminnal de ha még csütörtökön is lázas vissza megyünk.
Boldi gyönyörűen viselkedett az orvosnál, bólogatott a kérdésekre ("Jó, ijam"), integetett a tesóinak akik a székről figyelték a vizsgálatot és nagyon évezte, hogy Nazim doktor matat rajta: pocit vizsgál, csiklandoz, fülbe néz. Azt mondta a doki: "Nagyon okos gyerek! - aztán Boldira nézett: - Ha lányom lenne Neked adnám! - mondta.
Ez nagyon édes volt. Boldi tényleg kedves és barátságos igazi kis negyedik cukiság.
Remélem tényleg nem feláfázás és elmúlik a láza mert szegény eléggé szenved ebben a melegben amikor felmegy a láza. És én is virrasztok ami eléggé kimerítő.

Délután kimentünk Apuhoz Gödöllőre, Bercivel tetőcsomagtartó szerelésbe kezdtek, meg ebédeltünk meg Nimród kiélte Ati papa iránti rajongását.
Boldi mint kis E.T mondogatta, hogy "haza, haza"- szegény elég rosszul volt -de végül elég későn indultunk csak el.
Nimród kapott egy gyönyörű zöld motort neve napja alkalmából (ami holnap lesz) azóta se nagyon száll le róla de a tesóinak oda adja mi nagy fejlődés mert nem üvöltve szerzi vissza hanem szomorúan kéregeti és ez jó mert tanul, lágyul, szociálisan érzékenyebb.

Boldi éjjeli láza után ma nem tudtunk kimenni, délelőtt is adagoltam a Nurot a Panadollal és megint keseregtem ha kertes házunk lenne most a többit kiengedném és kész.
Sajnos le kellett mondanom két találkát is ami jó lett volna a gyerekeknek úgyhogy ez elszomorít.
Szívesebben lennék már a Balatonon  mint itthon bezárva azon agyalva, hogy mi lesz Boldival.
Így bezárva elképesztő kirohanásaik vannak azzal együtt, hogy sokszor nagyon édes játékokat találnak ki együtt.

Ma ezt játszották mikor benéztem hozzájuk a szobába: Doktor Simi rendelése