A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. június 29., szerda

Várjuk a meleg időt

Várjuk a jó időt.
Ami most van az Berci szerint romantikus, Nimród szerint hisztire ad okot, engem meg bosszant ugyanis 4 napja folyamatosan fúj a szél.
Éjszaka mindig lehűl a levegő, napközben ha előbújik a nap azért melegszik az idő de ezek a folyamatos széllökések nagyon kellemetlenek.
Strandolni nem lehet - bár Berci bemenne a hideg vízbe is - délutánra mindig eső közeli állapotok vannak, nagy tajtékos hullámokkal, így még hajózni sem tudunk.

A gyerekek nagyon jól érzik magukat a kertben is.

Simiről:
Simi kapott egy 350 forintos műanyag kardot amivel rettenetesen boldog. Berci felkötött a fára neki egy labdát, azt püföli mintha sárkány lenne és egyébként a kardot a jobbján hordja a zsebes nadrágja övtartójában.
Fantázianevekkel illeti magát amit nem mindig értünk:

Simi: - A nevem Jumijáció.
Berci: - Micsoda? Jumijáció?
Simi: - Nem! Jumijáció!
Berci: - Értem én, Jumijáció.
Simi: - Nem, nem hanem Jumijáció!
Berci: - Korika te érted mit mond?
Kori: - Hát...szerintem azt akarja mondani, hogy Rumiráció!
Simike: - Igen!!! Jumijáció!!!

Koriról:
A kert Hercegnőjét játssza. Fantázia nevei: Álísz, Szilvénia.
Simivel néha az Aladdin egyes jeleneteit elevenítik meg a kútnál. Kori kiköti magát a kis kerti csaphoz az ugrálókötéllel, Simi pedig Dzsáfár szerepében tetszeleg.
Kori nagyon boldog, hogy Nagypapa és Nagymama itt nyaralnak velünk.
A tegnapi veszprémi kirándulás helyett is inkább itt maradt a nagyszülőkkel a háznál, hogy a kertben lehessen egész délelőtt.

Nimródról:
Megint jönnek a fogacskák. Éjszaka képes két teljes üveg teát önteni magába, reggel csurom vizes pelussal ébred és nyavalyog. Nagyszerűen eszik a fogzás ellenére, és szépen alszik csak sokszor nyűgösebb a kelleténél.
Mindent megért: "hozd ide, tedd vissza, öntsd ki, idd meg, keresd meg stb."
Ha Koriék a kertben vannak boldogan csatlakozik hozzájuk, ő is valami kötéllel vagy bottal tevékenykedik, jön-megy, mászik, fontoskodik.
Nem beszél, de kiabál elcsukló hangon van egy tipikus kiáltása és azt alkalmazza mindenre - nagyon egyedi.

A rossz idő ellenére jó, hogy itt vagyunk, nekem könnyebb mintha otthon lennénk, a gyerekek jól esznek, jól alszanak, én sokszor le tudok dőlni segítenek a segítők de azért jó lenne ha tudnánk végre fürödni a Balatonban.

Veszprémben a fiúkkal



32. hét