A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. augusztus 3., kedd

Hollandiából jöttek

Már rég óta terveztem hogyha haza látogatnak akkor meghívom őket hozzánk. Orsi, Barni, és a gyerekeik Dombi, Hanga és Márton végre el tudtak jönni budakeszi otthonunkba.
Berci sajnos nem tudott itthon lenni, amit nagyon sajnáltam mert sokkal jobb ezeket a vendégfogadásokat együtt csinálni, de a dolgozó az dolgozó.
Orsiék 3 körül érkeztek, holland ajándékokkal és nagy családosan. Azért tetszett a belépőjük mert mi is így festhetünk mikor elmegyünk valahova és az első fél órában amíg le nem nyugszanak a kedélyek addig én is hasonló mentegetőzésekkel enyhítek a helyzeten amíg el nem hiszem, hogy nem probléma a felfordulás amit az adott helyen a gyerekeim rendeznek.
Aranyosak voltak, sokat meséltek, hogy mennyire más kint mint itthon, hogy jobban boldogulnak, hogy nem probléma a mindennapi élelem, szép a lakásuk amit bérelnek és csak 40 percre van tőlük az Északi-tenger. Mindent itt hagytak és a nulláról két gyerekkel kint új életet kezdtek az itthoni lehetetlen helyzetük miatt. Azóta született még egy babájuk (pár nappal hamarabb mint pici Ninó) és úgy néz ki tetszik nekik ott, nem jönnek haza. Megértem.
Barni tehetségét megbecsülik és megfizetik (dolgozik, tanul, koncertezik), Orsi pedig nagyon rátermett és erős, hogy egy idegen helyen összetartsa a családját.

A gyerekek aranyosan vadultak, beszélgettek, játszottak, bolondoztak először itthon majd a játszótéren.
Márton majdnem egy idős Nimróddal viszont olyan mozgékony, hogy csuda! Össze-vissza tekergett, felült, rugózott mint egy kis tornászbaba. Nagyon vicces volt nézni, hogy két egyidős baba mennyire eltérő fejlődést mutat. Eddig azt hitték a Marci hatalmas.

Ők is azt mondták, hogy Nimród tiszta Berci. Nagyon szeretem ezt hallani.

Lakodalom és ami utána jött



Szombaton esküvőn voltunk, Berci unokatestvérének kötötték be a fejét. A lakodalom is nagyon jó volt, még gyerekekkel is, bár állandó készenlét nélkül is el tudtam volna képzelni az estét. Szerencsére Nagymama és Nagypapa sokat segítettek, valamint Orsi, Acsó, Sebi, Peti is hivatalosak voltak úgyhogy a gyerekek jót bandáztak Korival és Simivel.
Táncoltunk is.





Korinka Sebivel nagy ölelkezést rendezett, hiányoznak egymásnak.
Amióta nyár van tényleg keveset találkoznak az unokatestvérek, úgyhogy mikor felmerült az ötlet Kori szívesen ott aludt náluk a lakodalom után.
Csak Simikét érintette rosszul nővére távolléte, egész vasárnap reggel Korit szólongatta, kereste itthon.

Vasárnap délelőtt jutott egy kis szusszanás nekünk, ami ha fizikailag nem is de lelkileg sokat adott a lemerült készleteimnek. Kori nélkül bár hiányos azért sokszor nyugodtabb a helyzet. Az állandó rettegésem, hogy valami baja lesz ha nincs velem nem tudom mikor fog elmúlni. Vagy el fog-e valaha. Vagy még rosszabb lesz.

Dél körül visszakaptuk a legnagyobbat, közös ebéd majd megérdemelt délutáni családi kidőlés után Berci játszóterezett a gyerekekkel én pedig végigcsutakoltam a lakást.
Nem hiába...

6 hónapos Csopaki Úr



Nimród fél éves.

Amire mindig mosolyog az a felhúzható, zenélős, rózsaszínű, fekete bajuszos, kisgatyás puha cica.

Olyan nagy, hogy aki csak találkozik vele és így velünk is, álmélkodik és harapdálja (na ezt nem mindenki csak az idősebbek), és csodálkozik hogy mennyire husi.
9 kiló 39 deka volt vasárnap (ma kedd van). Az összes anyatejet magába szívja.

Lassan 2 hete kap gyümölcsöt, ma pedig már krumplival is megkínáltam. Megeszi.
Még mindig én vagyok a legnagyobb táplálékforrása, nem akarom elkiabálni de jobban és nagyobbakat alszik a szilárd táplálék bevezetése óta.

Nagy termete miatt hason elég hamar ideges lesz, de azért próbálom játékokkal fenntartani ezt az állapotot, hogy erősödjön.

Ami nagyon egyedi benne (mert egyik gyerekem se csinálta) az a lábtánc. A nagy csülkök kicsi tappancsokba végződnek és a kis lábfejeivel kitűnően végez körkörös mozgást úgy, hogy a lába többi része meg sem mozdul. Zseniális. Mintha táncolna de csak a lábfeje, körbe-körbe.
Ha fekszik a hátán mostanában elég gyakran rugózik vagy inkább rángatózik, szeretne felülni vagy nem is tudom, mintha elege lenne a kiterült állapotból.
Nagyon nehéz. Tényleg!

Egy nap háromszor alszik, kettőt babakocsiban, egyet az ágyában.
Két napja hason fekve, egyedül elalszik (előtte búg, nyög, szenved, de ha simogatom egész hamar megnyugszik).
Hihetetlen mérföldkő ez a féléves kor, most nagyon látom, hogy hirtelen sok minden változik.
Az ínye duzzadt, de fog még nincs kint, ő az első aki "visszatartja".
Csopaki Piti Nínó, Nimrike, Ninó, Nimród Uraság, Nimesz.
Már fél éves...

Augusztus

Azért nem írok mert konkrétan nincs időm. Ami picike marad estére azt Bercivel töltöm.
Sok minden jó dolog történt az elmúlt napokban megpróbálom összeszedni mert igenis említésre méltó!