A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. október 30., vasárnap

Misi ausztrál ajándéka

Misi, Berci unoka-nagybátyja (ha van ilyen) most nősült, itt Magyarországon. Nemsokára haza mennek Ausztráliába, küldött a gyerekeknek kis pólót és sapkákat. 
Tegnap Berci haza hozta és a gyerekek sorra vették egymásra a színes ruhákat. Annyira örültek, hogy csak na! Simiről és Ninóról nem lehetett levenni, ebben aludtak.




 

Október 28.

Pénteken Simonka neve napja volt.
Betegesen ünnepeltünk de azért nagy volt az öröm.
Tündi dédnagymama küldött pénzt, így megkaphatta az óriás tűzoltó autót (szirénával, fecskendővel, létrával)  amilyet nagyon szeretett volna.
Simi nagy öröme után aztán sikerült jól összeveszniük a testvéreknek (ami azóta is tart), hogy ki és hogyan játsszon a nagy ajándékkal. Még jó, hogy ennyien vannak, mindenki ugyanannak örül és még időben megtanulják a megosztást.









Kapott tőlünk még egy kalózos kirakót amit egyre ügyesebben rak össze, Nagymama is megérkezett az Ali baba és a negyven rabló könyvel.

Ninóka még lázas volt pénteken is (utána elmúlt), Kori kruppja is enyhült, Simike pedig egyre jobban náthásodott. A doktorbácsitól indultunk neki a 4 napos szünetnek aki jót mosolygott azon, hogy "jó kis klinika lesz nálunk megint".  
Adok én vitamint, fújom az orrukat sóval de ennek ellenére mindent haza cipelnek az oviból.
Ha a picik náthásak az rémes mert akkor szívni kell egyfolytában és kenik mindenfelé, Kori és Simi már fújják szerencsére és a szájuk elé teszik a kezüket úgyhogy az a jobbik eset. Egy kis láz pedig már meg se kottyan az intenzív osztályunkon, csak Boldi ne legyen lázas.

Bódi uraság pénteken lett 2 hónapos.  5670 gramm és nem tudom eldönteni, ő a rendesebb kisbabám vagy Simi volt az. Semmi gond nincs vele, könnyen elalszik, szépen eszik, csak nagyon ritkán lesz mérges és akkor is könnyű megnyugtatni.
Éjjel eszik kb. háromszor, de már nem marad ébren evések után hanem gyorsan vissza alszik (mellettem).
Nevetgél, gőgicsél, nézelődik, gyakran a feje fölött forgó kisvonattal és autóval beszélget és amikor felvesszük nem győz hova nézni olyan sok érdekes dolgot lát.
2 napja nincs náthája (adtam neki sumbacus nigrát és cebion cseppeket), jó lenne ha csütörtökön megkaphatná a 2 hónapos oltást.

A helyzet változatlan olyan téren, hogy semmire nincs időm amire szeretném, hogy legyen. Nagyon gyorsan eltelik egy nap és sosem érem magam utol ezt hol nehezebben hol jobban viselem.

Imre atyához az állandó betegségek miatt Boldi születése óta nem sikerült eljutni pedig nagyon hiányzik léleküdítő beszéde.