A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2010. augusztus 11., szerda

Veszprémi Állatkert



Szeretem a Veszprémi Állatkertet. Lent a völgyben, fenyőfákkal övezve nagyon szép környezetben van elhelyezve.
Nyitás után nem sokkal már ott voltunk, árnyákos parkolóhelyet is találtunk a közelben így nagy erőkkel indultunk neki állatnézőbe.
Kori egy műanyag zsiráfot, Simi egy vízilovat szorongatott vicces volt, hogy ezt a két állatot hozták magukkal otthonról és ezek nincsenek itt Veszprémben. Nincs még elefánt és fóka sem, van viszont sokféle majom, zebra, orrszarvú, oroszlán, párduc, tigris, kenguru, barnamedve, farkas, bagoly, nyúl, mosómedve - csak, hogy a látványosságokat említsem.

Berci az orrszarvúkat csodálta sokáig (papa, mama és a kicsinyük), valóban érdekes volt ahogy jöttek-mentek, kergetőztek, családi jelenetet produkáltak a "nézőknek".

A Makikhoz oda lehetett menni egészen közel és ők is közel jöttek hozzánk. Bercit majdnem meg is simogatta egy, a másik pedig Nimród babakocsijára vetette volna rá magát de akkor meghallottam a hátam mögül, hogy "jaj a babakocsira mindjárt ráugrik!". Megfordultam és valóban lesben állt a Maki és úgy tűnt próbálja kiszámítani az ugrást. A gondozó persze a közelben volt, így ő is lesben állt, de 20 centi se választotta el Nínótól a Makit.
Nem ugrott, a babakocsit viszont kicsit odébb toltam.



A csimpánzok répát eszegettek és a gyerekeket jól szemügyre vették az üvegen keresztül. Csodálom ezeket a "kis" emberszabásúakat mennyire kifejező az arcuk és a miénkhez hasonló a kezük, lábuk, mimikájuk.
Siminek is tetszett, kopogott, integetett, mosolygott a "rokonnak", sőt be is akart menni hozzá ("Be megy Simi!" - mondta).




Nimródnak pont az állatkertben vettem észre a kis piros csíkot az ínyén, tehát nagyon jön az a fogacska, pár nap és fogas lesz a legkisebb gyerekünk is.
Nyafog is miatta eleget. Meg röhög ki a babkocsiból amikor kukucsosat játszunk vele.





Állatkert után még autóztunk a szűk mediterrán jellegű utcákon (Füred felső részén), a gyerekek úgyis elaludtak, nem siettünk haza, elintéztünk ezt-azt.

Amikor felébredtek a kocsiban Kori kedvesen Simihez szólt:
- Simi, mondj valamit.
Simi megszólalt: - Majom.