A nagy Nagy család

A nagy Nagy család
A nagy Nagy család

2011. november 4., péntek

Boldi cisztái


9 hetes Boldival mentünk a Budaiba hasi - és koponya uh-ra. Nem rettegtem előtte pedig lehet, hogy jobb lett volna mert amikor előre rettegek többnyire kiderül, hogy alaptalan volt. Most, hogy nem féltem, még örültem is, hogy kimozdultunk kettesben, most jól megkaptam...

Ez a gyönyörű egészséges negyedik baba 3 cisztát is rejteget. Egy van a fejében ami az lehet ami a 18. heti uh-n is ott volt - már záródni látszik "nem jelent semmit".
A második egy bevérzés a veséjében ami a szülés közben kifejtett erőlködésétől keletkezhetett, sok gyereknél találnak ilyet.
A harmadik, ami leginkább aggasztó az a májában van, körül határolható (ami jó hír mert nem rosszindulatú) 8-szor 11 mm-es ciszta. 
A vizsgáló doktornő visszarendelt kontrollra Mikulás napjára de "ennél többet most nem tud mondani".

Felhívtam Anyut aki az egészségügyi sűrgősségi intéző a családban és azonnal körbe telefonált. A Tűzoltó utcai klinikán dolgozó ismerős ismerőse azt mondta, hogy mostanában 3 gyereknél is találtak ilyen máj cisztát, nem tudják mitől van lehet, hogy kutya-macska okozta méhen belüli fertőzéstől, de mivel nem befolyásol semmit, nem nyúlnak hozzá, figyelni kell változik e és okoz e valamit, de ha nem akkor csak ott lesz ki tudja meddig. Felesleges csak ezért altatásos ct-re küldeni és szurkálni mert úgy sem jutnak közelebb hozzá.

A Budai után Tan dokihoz mentünk oltásra, gondoltam ha ő nem ijeszt meg akkor talán tényleg megnyugodhatok, és nem ijesztett meg pedig ő mindenre ugrik nagyon alapos.
Mivel a mája rendesen viselkedik, és a veséjének sincs semmi baja (mert ezek látszódnának egy ekkora gyereken) ezért nem kell aggódni ezek miatt még az is lehet, hogy összemegy vagy eltűnik.

Túl sok ez a rosszból már megint....már hogy ne aggódnék....de most mit csináljak mikor nincs mit tenni?

Berci apukája vigyázott a nagyokra amíg megjártam ezt a körutat, aludtak mire haza értem. Pizza várt itthon, az egyetlen jó a napomban mert estére én is belázasodtam.
Azért necces mert mindenféle lázcsillapítóra allergiás vagyok na és mert ugrált körülöttem 3 gyerek és egy oltásos csecsemő meg bömbölt. Azért csak bevettem egy algopyrint és jobb lett éjszakára, reggel meg csak a bőröm fájt - én ilyen lázas vagyok
Sosem telt ilyen lassan az idő amíg vártam Bercit, hogy haza jöjjön.

Ma levittem orvoshoz Korit és Simit hallgatásra (Nagypapa megint feljött vigyázni most a két legkisebbre).
Zölden folyik az orruk, Kori hőemelkedéses is meg sípol a tüdeje úgyhogy nem húzzuk tovább ma elkezdtem az antibiot, Siminek csak köptető kell amíg nem lázasodik be ő is - megint.


Olyan lehetetlenül szerencsétlennek éreztem magam ahogy hidegrázással cipeltem a gyerekeket, aztán a rendelőbe bámultak mert Kori idegrohamot kapott a mosdóban és kijött letolt harisnyával aztán a vizsgálóban rángatta és tépte a hajamat hátulról amig a doktor magyarázott és én nem tudtam rácsapni a kezére mert számoltam és fékeztem az indulataimat.
Nimród keresztanyukája pont akkor hívott, hogy vagyok, írtam egy smst mire beállított 5-kor a férjével és a lányukkal Julikával és hoztak egy kerek sütit, hogy gyógyuljunk. 
Éppen megint lázas voltam, nem jöttek be de az adomány szívből jött és jólesett.


Megint bevettem egy algopyrint szerencsére hat mert nagyon -nagyon ritkán szedek (már várom a kiütéseimet), Boldi mellettem az ágyban hol sír, hol eszik, Kori Simi és Nino pedig állandóan folyós orral - igaz, hogy lefoglalják egymást de - felváltva vagy egyszerre üvöltenek és trappolnak a lakásban ide-oda (próbálom megérteni a helyzetüket lehet, hogy én is ezt csinálnám).


Berci 7-re haza ért.

Milyen jó is ez a Nagy-nagy család...